DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 25. csütörtök
F1

Horner: Ezért kapcsolják be az emberek a tv-t

Christian Horner teljesen hasra volt esve Max Verstappen vasárnap mutatott teljesítményétől. Az előzetes számítások alapján senki sem hitte, hogy végig tudja csinálni a versenyt a szuperlágyakon.

Verstappen amellett, hogy elnyerte a nap versenyzője címet az USA Nagydíj után, még majdnem a győzelemért is indíthatott egy támadást Kimi Raikkönen ellen úgy, hogy csak a 18. helyről várhatta a piros lámpák kialvását.

A verseny után a Red Bull csapatfőnöke zengett ódákat a 21 éves pilótáról: „Briliáns. Egészen elképesztő, a 18. helyről. Már az első kör után 9. volt, ha jól emlékszem, és végül még a pole-pozícióból induló versenyzőt is megelőzte. Hihetetlen, hogy hátulról indulva, a verseny végén még a futamgyőzelemért ment, miközben Lewis ellen is védekeznie kellett, aki sokkal frissebb abroncsokon érkezett. Elképesztő!”

„Hihetetlen munka zajlott a háttérben, hiszen láttuk, hogy érkezik meg rá Lewis, így nem szerettük volna, hogy Max túl közel menjen Kimihez, a gumik miatt. De aztán az előnyünk egyre csak fogyott, így kénytelenek voltunk felzárkózni Kimire. Max azt mondta nekünk: nyugi, óvatos leszek! Azt hiszem, ha Lewis nem jött volna hátulról, akkor lehetett volna egy dobásunk, hogy megelőzzük a Ferrarit.”

Ilyen csatákat szeretnénk látni mindig


„Ez az igazi Max, aki soha nem adja fel. Nagyszerű, sportszerű versenyzést láthattunk, és ez az, ami miatt az emberek bekapcsolják a tv-t, vagy kilátogatnak egy futamra.”

Horner a legelképesztőbbnek azt tartja az egészben, hogy az előzetes számítások alapján sehogy sem lehetett volna végigmenni a szuperlágyakon, de Verstappen mégis meg tudta csinálni: „Minden egyes modellezés, amit lefuttattunk a számítógépeinken, azt mutatta, hogy nem fogja kibírni a végéig ez a gumi. De ő megoldotta, csakúgy, mint Ausztriában és Barcelonában. Végig tudta csinálni a szuperlágyakon a versenyt.”

Max Verstappen jelenleg az 5. helyen áll a pontversenyben, mindössze 26 pontos lemaradásban Valtteri Bottastól és további 4-re Kimi Raikkönentől. Ha hasonlóan jól teljesít, még akár el is kaphatja valamelyiküket a hátralévő 3 futamon.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: