DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 24. szerda
F1

Marko: Verstappen nyerhetett is volna

A Red Bull tanácsadója, Dr. Helmut Marko szerint Max Verstappen akár meg is nyerhette volna az USA Nagydíjat, de a végén inkább hátrafelé kellett figyelnie, hogy megtartsa a második pozíciót.

A 21 éves holland pilóta elnyerte a nap versenyzője címet is a szurkolóktól, miután a 18. helyről rajtolva egészen a 2. helyig sikerült felzárkóznia. A futam közben sikerült többek között Sebastian Vettelt is megelőznie, a legvégén pedig ellenállt Lewis Hamilton támadásainak, így másodikként látta meg a kockás zászlót.

Marko szerint Verstappen akár meg is nyerhette volna a versenyt, ha nem követ el hibát az időmérő edzésen, és ezzel nem kényszerül a második feléből rajtolni a mezőnynek: „A 18. helyről 2. lett, ez nagyon szép eredmény” – kezdte a Speedweeknek Marko.

Verstappen lett a nap versenyzője


„Ha Max az elejéből indul, akkor meg is tudta volna nyerni ezt a futamot. Azért nem tudta így megnyerni a versenyt, mert mikor támadást indíthatott volna Kimi ellen, pont utolérte őt Lewis, és védekeznie kellett. Ezután az akció után Raikkönen már biztonságban érezhette magát.”

Verstappen elmondta, hogy még ő maga is meglepődött, hogy ennyire előkelő helyen tudott célba érni, hiszen végül egy Ferrarit és mindkét Mercedest sikerült maga mögé utasítania. Mindenesetre Verstappen egyre érettebb és kiegyensúlyozottabb teljesítményt nyújt, amivel talán végre lerázhatja magáról a balhés jelzőt.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: