DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 23. kedd
F1

Red Bull: Megismétlődött Bahrein Ricciardónak

Ugyanúgy esett ki Daniel Ricciardo Austinban, mint év elején Bahreinben. Az ausztrál pilótát mindig hátráltatja valami, és csapatfőnöke reméli, hogy Mexikóban már minden rendben lesz.

Az Red Bull versenyzőjének gyakorlatilag pocsék szezonja van az idei évben, és maga sem érti, miért. Mindig problémába ütközik, és Monaco óta dobogón sem ünnepelhetett, Austinban pedig ismét motorhibája volt. 

Christian Horner együtt érez versenyzőjével: „Ez már szégyen Ricciardónak, nagyon sajnálom őt. Úgy tűnik, ugyanaz a motorprobléma jött elő neki, mint Bahreinben: láthattuk, hogy teljesen lekapcsolt kanyar közben. Erősen vezetett a hétvégén és jól is teljesíthetett volna, így ez ismét frusztráló neki.”

„A frusztrációját a szobájában vezette le, ahol keményen a falra csapott, de ezt teljes mértékben meg tudom érteni. Biztos vagyok benne, hogy beszélni fog erről a jövőben a mérnökeivel, mert tényleg nem valami jó, ha folyamatosan elveszítik a versenyeken.”

 horner-ricciardo-motorhibajarol-2018



A Red Bull csapatfőnöke reméli, hogy a hiba miatt még nem kell erőforrást is cserélni a következő futamon: „Nem hibáztatja a csapatot, tudja, hogy mi mindent megteszünk, amit lehet, ez pedig egy tényező az összképből. Remélhetőleg maradt elég alkatrészünk a motorhoz neki, hogy ne kelljen még büntetést is kapnia Mexikóban.”

A brit szakember bizakodik egy jó szereplésben a következő fordulóban: „Úgy gondolom, mindketten erősek lesznek a következő hétvégén. Tavaly jók voltunk, megnyertük a versenyt, és domináltunk rajta. Ebben a magasságban a motorok másképp viselkednek, és közelebb kerülnek egymáshoz, ami nekünk is esélyt ad. Lóerőhátrányban vagyunk, de így lesz lehetőségünk szombaton, és egy jó autónk vasárnap.”

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: