DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 27. szombat
F1

Horner elmondta, mennyire volt ideges Ricciardo a kiesés után

Nem tartott sokáig Daniel Ricciardo versenye Austinban, a Red Bulltól szezon végén távozó ausztrálnak már a verseny korai szakaszában félre kellett állnia műszaki hiba miatt. Csapatfőnöke szerint rosszul viselte a kiesést.

Mindössze tizenegy körig jutott Daniel Ricciardo az USA Nagydíjon, ekkor ugyanis autója fogta magát, leállt, innentől pedig már csak néhány métert tudott gurulni erőtlenül. A kiesésről a Red Bull csapatfőnöke, Christian Horner beszélt a Sky Sports mikrofonjának a leintés után.

„Nagyon nagy kár, hogy így alakult, rettenetesen sajnálom Danielt a történtek miatt” - kezdte Horner. „Pontosan úgy nézett ki az egész, mint amikor Bahreinben estünk ki, ott is lekapcsolt az egész rendszer, ráadásul a kanyar közepén. Nagyon jó versenyt futott, és ő is ott lehetett volna (az élmezőnyben). Annyira frusztáló ez az egész.”

00118020_298



Ricciardo kifejezetten rosszul viselte a kiesést. „A feszültséget úgy vezette le, hogy ököllel keresztülütötte az ajtaját, ami valljuk be, teljesen érthető.”

Horner szerint Ricciardo tudta, hogy nem a Red Bullon, hanem ismét a Renault-n múlt a kiesés - azon a motorgyártón, amelynek a gyári csapatához jövőre igazol az ausztrál. „Biztos vagyok benne, hogy beszélni fog erről a jövőbeli munkaadóival. Nagyon frusztráló látni, hogy folyamatosan csak küszködik. Egyáltalán nem hibáztatja a csapatot, tudja, hogy mindent megteszünk, amit lehet. Remélhetőleg lesz annyi motoralkatrészünk, hogy ne kapjon büntetést Mexikóban.”

És ha már Mexikó: „Úgy gondolom, jók lehetünk. Abban a magasságban egyik motor sem tud úgy teljesíteni, így pedig valamivel közelebb kerülhetünk egymáshoz. Továbbra sincs elég motorerőnk, de ez jó esély lehet.”

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: