DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 27. szombat
F1

Ecclestone: A Mercedes 2021 után is dominál

Három szezon múlva jelentősen átalakulnak az autók, így sokan azt várják, hogy akkora elmúlhat a Mercedes dominanciája. Az F1 egykori ura megmagyarázta, szerinte miért nem lesz így.

Aerodinamika és erőforrás szempontjából is jelentős változásokra számíthatunk 2021-től. Gyakorlatilag teljesen új autókat kell majd tervezni, és az ilyen nagy szabályváltozások után általában nem tud az élen maradni az addig domináló csapat. 

Bernie Ecclestone viszont attól tart, hogy a Mercedes uralma a változások után is megmarad, ami nem lehet jó hatással az F1-re: „A Mercedes remek munkát végez, de sajnos rosszat tesz az üzletnek, amikor már nincs izgalom, mert valaki dominál. Ezért sajnálom, hogy a Ferrari olyan ritkán nyeri meg a bajnokságot. Ne felejtsük el, hogy a Formula-1 egy szórakoztató üzlet is, és ha nem szórakoztat, az nem jó. Láthatjuk is, hogy esik a tévénézők száma.”

 ecclestone-a-mercedes-dominanciarol-2018



„Én még mindig a Mercedesre fogadnék, mert hatalmas mennyiségű pénzzel rendelkeznek, így továbbra is ők fognak az élen maradni” – válaszolta Ecclestone miután nekiszegezték a kérdést, hogy ki lehet a legjobb a fent említett változások után.

„A Ferrari egy olasz cég, ami azt jelenti, hogy ők nem a legjobb stratégák. A Mercedes pedig tipikus német társaság, így ők összeszokottak és optimalizáltak” – magyarázta a brit üzletember a két legnagyobb rivális közötti különbségeket.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: