DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 24. szerda
F1

Arrivabene: Megtiszteltetés volt Kimivel dolgozni

Maurizio Arrivabene megdicsérte Raikkönen hozzáállását az elmúlt hetekre nézve, hiszen a finn, bár tudja, hogy év végén távoznia kell, még így is mindent alárendelt a csapat sikeréért.

Kimi Raikkönennel Monzában közölték, hogy a Ferrari nem szándékozik meghosszabbítani szerződésüket, így a finn azonnal új csapat után nézett, és néhány nap alatt meg is egyezett az Alfa Romeo Sauberrel, ráadásul rögtön két esztendőre is aláírt. Csapattársa a Ferrari által protezsált Antonio Giovinazzi lesz, aki elmondta, nem is kívánhatna jobb csapattársat, mint a finn világbajnok.

Arrivabene elárulta, hogy Raikkönennek egyetlen kérése volt tőlük: ha esetleg nem hosszabbítanának, akkor még időben jelezzék ezt felé. Az olaszok Monzában ismertették a Jégemberrel az álláspontjukat, de Arrivabene szerint ez nem befolyásolt semmit.

„Kimi egy vérbeli profi, és megtisztelő volt vele dolgozni az elmúlt években” – magasztalta pilótáját Arrivabene a La Gazzetta dello Sportnak.

Megtisztelő volt a közös munka Arrivabene számára


„Annyit mondott nekünk, hogy időben tudassuk vele, ha más terveink lennének 2019-re. Eldöntöttük Monza előtt, hogy Leclerc-nek adunk lehetőséget jövőre, mert szeretnénk, ha egy ilyen fantasztikus pilóta, mint ő, egy világbajnoktól tanulhatna, amilyen Sebastian Vettel.”

Maurizio Arrivabene elmondta, hogy Raikkönen azóta is profi módon versenyez, és nem látszik meg a teljesítményén, hogy elválnak útjaik: „Kimi 2020 végéig a Sauber pilótája lesz, míg velünk semmiképp sem maradhatott volna 2019-nél tovább. A rosszmájú hírekkel ellentétben, Kimi úgy vezetett Monzában, mint egy igazi profi, és azóta is így tesz.”

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: