Steward
Admin
DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak JOHNNYBET
2021. október 19. kedd
F1

Kettőnél több USA Nagydíj az ideális?

Régóta rebesgetik, hogy az Egyesült Államok akár egynél több nagydíjat is rendezhetne évente. A mezőny egyetlen amerikai istállójának vezetője és pilótája kettőt, de akár többet is el tudna képzelni.

Hosszú éveken át nem látogatott a Formula-1 az Amerikai Egyesült Államokba, most már viszont évek óta mindig tiszteletét teszi a mezőny Austinban. Korábban (2000 és 2007 között) Indianapolisban rendezték évekig az USA Nagydíját, korábban pedig Watkins Glenben, Las Vegasban, Dallasban, Detroitban és Phoenixben is járt a száguldó cirkusz.

2012 óta a Circuit of the Americas (COTA) ad otthont az amerikai versenyhétvégének. Az eredeti tervek szerint 2019-ben Miami is beszállt volna, de a tervezett vonalvezetés negatív fogadtatásban részesült még a világbajnoki címvédő Lewis Hamilton részéről is (aki pedig a várost magát nagyon kedveli). Egyelőre még csak egy évvel tolták el Miami érkezését, de a konkrét tervek egyelőre váratnak magukra.

Austin mellett további nagydíjakra is szükség lenne az Egyesült Államokban?


Az F1-ben egyetlen amerikai istállót köszönthetünk, 2016 óta a Haas-Ferrari a mezőny tagja, idén pedig fennállásuk legerősebb szezonját futják. „Nagyon fontos, hogy a Formula-1 jelen legyen az Egyesült Államokban. A COTA érkezése előtt hosszú ideig nem is volt itt futam. Szerintem a rajongótábor folyamatosan növekszik, a Formula-1 számára is fontos ez a helyszín, de számunkra is hasonló fontossággal bír mivel ez az istállónk hazai versenye” – nyilatkozta Günther Steiner, aki már régen túllépett a Magnussen-Leclerc incidensen és előre tekint a hazai futamra.

„Fantasztikus lenne, ha egy második versenyt is rendeznének Amerikában. Úgy vélem, ez így is lesz, még egy kis idő kell hozzá, de így fog történni. Bőven megvan a megfelelő számú szurkoló ahhoz, hogy két futamot is komoly érdeklődés övezzen” – tette hozzá az amerikai csapatfőnök.

Romain Grosjean, a gárda pilótája még ennél is tovább ment. „Ez a hazai versenyünk. A nagyobb ismertség eléréséért pedig több nagydíjat kellene rendezni ebben az országban. A különböző időzónák miatt nem könnyű a Formula-1-et nyomon követni Amerikában. Ebben különbözik a NASCAR-tól és az IndyCartól. Valószínűleg kettő vagy három versenyre lenne szükségünk itt, hogy még nagyobb közönséget vonzzunk” – tekintett előre a rutinos francia pilóta.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal:
Olvastad már?