DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 25. csütörtök
F1

Vettel: Ez a mi célunk a hátralévő versenyeken

A négyszeres világbajnok elmondta, hogy a hátralévő versenyeken meg kell mutatniuk, hogy mekkora potenciál is rejlett a csapatban idén. Az előző versenyeken ugyanis nem az igazi arcukat mutatták.

Vettel szezon során elkövetett hibái, illetve a Ferrari stratégiai baklövései eredményezték, hogy hiába rendelkeztek a legjobb autóval az olaszok hosszú ideig, mégis Hamilton és a Mercedes érezhetik a zsebükben a világbajnoki címet 2018-ban. Az a hír járta a Scuderiáról, hogy a Kanadai és a Szingapúri Nagydíj között ők rendelkeztek a leggyorsabb autóval, ami szemmel láthatóan is igaz volt, azonban ebből a 9 versenyből Vettel mindössze 3-at tudott megnyerni, a maradék 6-ot pedig Hamilton húzta be.

Ha Hamilton ismét megnyeri az Amerikai Nagydíjat, és nem Vettel kíséri be őt a célba, az azt fogja jelenteni, hogy az utolsó három verseny már tét nélküli lesz az egyéni világbajnoki címet illetően. Vettel szerint azonban ezenkívül is van miért harcolnia a Ferrarinak a hátralévő négy futamon.

Talán már Vettel is elengedte a bajnoki címet


„Hatalmas lehetőségek rejlenek még ebben a csapatban. Nyilvánvaló, hogy az elmúlt pár verseny nem sikerült túl jól számunkra, és ez mindnyájunkat megviselt. Jobb helyzetben kéne, legyünk, de nem vagyunk. És ez valami oknál fogva történt” – mondta el Vettel a GPFans részére.

„De már csak előre tekinthetünk. Annak ellenére, ahogyan alakult a szezon, a srácok a gyárban, a csapatban, egyszóval mindenki, elképesztő, hogy mennyire keményen dolgoznak, és mennyire akarnak. Hihetetlenül pozitív a légkör a Ferrarinál. Azt hiszem, ez az a dolog, ami mindig is erőssé tette ezt a csapatot, és ez fogja erőssé tenni a következő versenyeken és a jövőben is.”

„Szóval mi magunk is tudjuk, hogy több van bennünk, így hát előre nézünk és mélyebbre ásunk, hogy minél előbbre jussunk. De most az a célunk, hogy bebizonyítsuk: nem arra vagyunk képesek, amit az elmúlt versenyeken láttak tőlünk.”

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: