DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 19. péntek
F1

Markót feldühítették Vettel hibái

Dr. Helmut Marko a Ferrari néhány döntésével sem ért egyet, szerinte innen már a hibátlanság is nagyon kevés lesz Vetteltől ahhoz, hogy legyen még esélye az idei vb-címre.

Úgy tűnik, hogy nemcsak a Ferrari szerette volna már látni a Mercedes vereségét, hanem többen is a sorozatban négy egyéni és konstruktőri világbajnoki címnél járó F1-es istálló ellen szurkolnak. Legalábbis erről árulkodik dr. Helmut Marko, a Red Bull tanácsadójának azon mondata, mely szerint feldühítette őt korábbi pilótájuk, Sebastian Vettel idei sok hibája.

"Arra számítottam, hogy Vettel lesz a világbajnoki favorit idén, de rengeteg hibát követett el, ami engem feldühít" - mondta Marko az osztrák Laola1 kérdésére, majd szót ejtett a Ferrari néhány megkérdőjelezhető stratégiai döntéséről a teljesség igénye nélkül.

mistake



"Az is meglepett, amiket a Ferrari csinált. Ha látjuk, hogy a Mercedes mennyire Hamiltonra támaszkodik, miért nem cseréljük meg Kimit és Sebastiant Ausztriában? Vagy miért nem tesszük Kimit Vettel elé a monzai időmérőn? Vettelnek most már nincs lehetősége hibázni, de még ha nem is teszi, akkor is nehéz lesz innen nyernie."

Ebben alighanem igaza van, hiszen Hamilton akár már Austinban, a következő futamon bebiztosíthatja ötödik F1-es világbajnoki címét és innen már egy kisebb csoda is kevés lenne a fordulathoz.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: