DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 18. csütörtök
F1

Verstappen: Csatának nevezhető még ez egyáltalán?

Verstappen már egyáltalán nem biztos benne, hogy valóban csata folyik-e Hamilton és Vettel között a világbajnoki címért. Szerinte a Mercedesek tempóját nem tudja majd tartani a versenyen sem.

A Red Bull holland pilótája a kvalifikáció után egyből kijelentette, hogy nem hisz a Mercedesek legyőzésében, sőt szerinte sokkal inkább a háta mögé kell majd figyelnie vasárnap, mivel biztos benne, hogy Raikkönen nagy nyomás alá fogja helyezni, és Vettel is előre fog törni, a másik Ferrarival.

A Ferrari csapnivaló gumistratégiáját kihasználva elcsípte ugyan a harmadik pozíciót Verstappen, de több, mint egy másodperces hátrányt szedett össze a gyorskörén a pole-pozíciót megszerző Lewis Hamiltonnal szemben.

„Őszintén szólva nem gondolom, hogy fel tudjuk majd venni a harcot a Mercedesszel. Ezen a pályán annyira közel vagyunk most hozzájuk, amennyire csak lehetséges, de időben és tempóban is eléggé le vagyunk tőlük maradva. Holnap is valami hasonlóra számítok, és egészen biztos vagyok benne, hogy mivel Kimi közvetlenül mögülem indul, elég nagy nyomás alá próbál majd helyezni. Afelől sincs semmi kétségem, hogy Vettel átverekszi majd magát a mezőnyön” – mondta el Verstappen az időmérő után.

Verstappen a dobogóra koncentrál inkább


Miután elmondta, hogy a versenyen inkább arra fog fókuszálni a holland, hogy miként tartsa maga mögött a két Ferrrarit, elárulta, hogy a Red Bull próbálta kihozni a maximumot a motorerőből fakadó lemaradásukból: „A tegnapi nap után nem voltam valami boldog, de ma már sokkal jobb volt a helyzet. Nehéz megtalálni az arany középutat. Amit elvesztünk az egyenesekben, azt vissza kell, nyerjük a kanyarokban. Ez egy kicsit kiegyenlíti a helyzetet.”

„Ma azonban kicsit gyorsabbak voltunk az egyenesekben, és valamivel lassabbak a kanyarokban. Szóval végső soron mit sem számított, hogy mit csináltunk tegnap.”

David Coulthard a kvalifikáció utáni interjúban kérdezte meg Verstappentől, hogy bele fog-e szólni a Hamilton és Vettel közötti világbajnoki csatába, ha úgy alakul, mire a holland egyenes választ adott: „Csatának nevezhetjük még ezt egyáltalán? Én nem tudom. De azért vagyok itt, hogy a lehető legjobb pozíciót érjem el.”

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: