DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 25. csütörtök
F1

Raikkönen: Simán harmadik lehettem volna

A Ferrari hatalmasat bukott az időmérő edzés harmadik szakaszában, amikor is mindkét autójukat intermediate abroncsokon küldték ki, de nem érkezett meg az eső időben. Raikkönen csalódott.

Változó körülmények között zajlott a Japán Nagydíj kvalifikációja, a Q3 előtt pedig ismét szemerkélni kezdett az eső. A Ferrarinál úgy döntöttek – közösen -, hogy az átmeneti esőgumikat teszik fel az autókra, azonban nem az általuk várt intenzitással érkezett meg a csapadék, aztán mire kijöttek, hogy feltegyék a szuperlágyakat, már késő volt.

Sebastian Vettel kicsúszott a gyorskörén, így a kilencedik helyet szerezte meg az időmérőn, de Esteban Ocon büntetése miatt végül nyert egy pozíciót, és a nyolcadik helyről indulhat majd. Csapattársa, a finn Kimi Raikkönen is belehibázott a körébe, azonban ő nem hagyta el a pályát, és végül a negyedik helyre oda tudott érni. Szerinte azonban több volt ma az autóban.

Több volt a Ferrariban - ma is


„Eléggé trükkösek voltak ma a körülmények. A Q3 előtt azt gondoltuk, hogy hamarabb érkezik majd meg az eső, így mi egyből az intereken mentünk ki, de sajnos nem volt szerencsénk. Ezután már ki is futottunk az időből. Kijöttünk, és olyan gyorsan váltottunk át a szuperlágyakra, amennyire csak tudtunk, de a 14-es kanyarban rámentem egy vizes rázókőre, és megcsúsztam, ezért elvesztettem nem kevés időt. Természetesen nem a negyedik helyet akartuk megszerezni, de legalább a hiba ellenére is sikerült összeraknunk egy kört” – mondta el a kvalifikáció után a finn.

Raikkönen szerint simán megszerezhették volna a második rajtsort, ha nem hibáznak és az eső sem szól közbe, de vasárnap mindent meg fog próbálni: „Könnyedén meglehetett volna a harmadik hely, kár, hogy nem tudtuk megszerezni. Az autó egyre jobb és jobb lett az időmérő során, így végképp sajnálom az egészet. A holnapi nap nem kevésbé lesz trükkös, de mindannyian a legjobb formánkat hozzuk majd.”

A vasárnapi verseny magyar idő szerint 7:10-kor rajtol majd el, így a megszokottnál korábban kell kelnie annak, aki látni szeretné a 2018-as Japán Nagydíjat.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: