DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 30. kedd
F1

Kik szerepelnek a Toro Rosso „hosszú listáján”?

Danyiil Kvjat visszatérésének bejelentése után adódik a kérdés, ki lesz az orosz jövő évi csapattársa: Helmut Marko, a Red Bull tanácsadó több esélyest is felsorolt, néhány nevet azonban ki is zárt.

Szombat délelőtt a Toro Rosso bejelentette, hogy Danyiil Kvjat 2019-ben visszatér hozzájuk, ezzel az egyik ülésük hivatalosan is elkelt. Mivel rajtuk kívül már csak a Force Indiánál és a Williamsnél van – papíron – szabad hely, nyilvánvaló, hogy a Red Bull fiókcsapatának másik autójára igencsak nagy a kereslet. A hírek szerint ott szeretne visszatérni Pascal Wehrlein is, akivel nemrég szerződést bontott a Mercedes, s így már az energiaitalosok számára is vonzó opció lehet a német:

wehrlein-dppi-1



„Ez most már egy másik történet, igen. Még nem hoztunk döntést, de ő is rajta van a hosszú listánkon” – jelentette ki Helmut Marko, a Red Bull tanácsadója a Motorsport.com szakoldalnak nyilatkozva. Christian Horner ugyanakkor úgy tudja, hogy Wehrlein már elköteleződött egy másik bajnokság iránt: „Úgy tudom, jövőre a Formula-E-ben fog menni” – mondta a Red Bull csapatfőnöke, hozzátéve, hogy egyáltalán nem kell sietniük a második pilóta kiválasztásával.

Felmerült a kérdés, hogy a Toro Rosso hajlandó lenne-e mentőövet dobni a Force Indiától vélhetően Lance Stroll érkezése miatt kiszoruló Esteban Oconnak is, ám Marko szerint ehhez ugyanannak kell történnie, mint Wehrlein esetén, márpedig ezt Toto Wolff Mercedes-főnök kizártnak tartotta. „Ha minden szerződése alól felmentik, akkor beszélhetünk róla. Úgy értem, minden szerződése alól. Nekünk van egy szabad ülésünk, a Mercedesnek már nincs” – fogalmazott Marko a Sky Sports élő közvetítésében a harmadik orosz szabadedzés alatt.

Természetesen akár Brendon Hartley maradására is van esély, de Marko egyértelmű feltételt szabott az új-zélandi pilótának: „Győzze le Gaslyt. Van még öt-hat versenye erre” – jelentette ki a tanácsadó, aki azonban az F3-as Eb-n brillírozó Mick Schumacher érkezését újfent cáfolta: „Nem, egyértelműen nem. Úgy vélem, túl korai lenne még neki, előbb nézzük meg, mire megy az F2-ben.”

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: