DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 19. péntek
F1

Saját szakembere szerint sem kapja el a Renault a nagy hármast 2019-ben

Bár a Renault célja nyilván az, hogy utoljérje a három topcsapatot az F1-ben, a technikai igazgató Marcin Budkowski szerint nevetséges lenne abban bízni, hogy ez már rövid távon megvalósul.

Amelett, hogy a Renault rengeteg fejlődött 2018-ra és a konstruktőri negyedik helyre az egyik legkomolyabb esélyes lehet a szezon végén, a csapat technikai vezetője, Marci Budkowski úgy érzi, 2019-ben már nem tudnak ekkorát ugrani előre.

Szerinte az igazán nagy dobásra a 2021-es szabályváltozásokig kell várni tőlük. „Nyilván örülnék, ha nem lenne igazam, de lépésről lépésre kell haladnunk” - mondta el az idén év közben munkába álló lengyel szakember a Motorsport.com portál kérdésére válaszolva.

„Még mindig másfél másodperc a lemaradásunk, és óriási tévedésben lennék, ha itt ülve azon gondolkoznék, hogy ezt jövőre le tudjuk fedni három ilyen nagy csapattal szemben. Rengeteget fejlődtünk az évek során, de mindegyik rivális előttünk évek óta 900 emberrel dolgozik. Nagy előnyük a stabilitás, szóval nevetséges lenne azt gondolni, hogy jövőre le fogjuk őket győzni.”

00118017_827



Messzebbről futnak neki ennek. „A célunk továbbra is az, hogy folyamatosan fejlődjünk, de ennek a különbségnek az eltüntetése óriási kihívás lesz. Őszintén remélem, hogy 2020-ban már jóval közelebb harcolhatunk hozzájuk, de nincs semmi értelme annak, hogy itt jósolgassunk. Ha tényleg megvalósul, akkor a 2021-es szabályváltozás lehet a mi nagy esélyünk. Nyilván egy ilyen horderejű változás egyszerre lehetőség és óriási kockázat is, de a mi szempontunkból ez nagyon jól jöhet.”

Amellett, hogy a három nagy utolérésével nem számol még, Budkowski szerint a cél az a csapatnál, hogy a középmezőnyt is végképp maguk mögött hagyják. „Meg kell szilárdítanunk a helyünket és otthagyni a középmezőnyt. Nehéz ezt a célt számszerűsíteni, mert nyilván ez függ az összes többi csapat munkájától is. Azt mindenesetre meg kell mutatnunk, hogy ki tudunk emelkedni a középmezőnyből.”

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: