DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 19. péntek
F1

Vandoorne az IndyCarban köthet ki

Zak Brown szeretné folytatni a munkát Stoffel Vandoorne-nal, akit nagyra becsül. Bár még továbbra sem biztos a McLaren IndyCar-projektje, a belga versenyzőt szívesen látnák az egyik autóban.

A McLaren már bejelentette jövő évi pilótafelállását, Stoffel Vandoorne-t pedig Lando Norris fogja váltani wokingban, így könnyedén előfordulhat, hogy a fiatal belga pilótának jövőre nem jut hely a rajtrácson. Bár a McLaren menesztette őt, de Zak Brown elmondta, hogy szívesen dolgoznának tovább Vandoorne-nal.

„Úgy gondolom, hogy Stoffel extrém gyors és nagyon könzisztens. Biztos vagyok benne, hogy nagyszerű sportautó-pilóta és nagyszerű IndyCar-pilóta lehetne belőle. Ahogyan F1-es pilótaként is naggyá válhatna, de nekünk most két nehéz évünk volt” – mondta el Brown az amerikai Racer lapnak.

Vajon Vandoorne is szeretne maradni a McLaren kötelékében?


„Nyilvánvalóan nem ideális, mikor nem hosszabbítasz valakivel, de ő egy profi, és megértette a helyzetet. Mi pedig továbbra is a rajongói vagyunk. Egyértelműen szeretnénk folytatni a vele megkezdett munkánkat valami más sorozatban. Örülnék, ha tovább folytatódna a Vandoorne-McLaren kapcsolat.”

Vandoorne korábban elmondta, hogy azt érzi, ugyanabba a mederbe lépett, mint Kevin Magnussen, akinek korábban a McLarennél nem igazán jött ki a lépés, de aztán újra fel tudta építeni magát, és a Haasnál most a fiatalkori önmagát idézi. Vandoorne is úgy érzi, neki is arra van szüksége, hogy egy kis pihenő után összeszedje magát.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: