DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. március 29. péntek
F1

Sainz reméli, megmarad a kapcsolata Alonsóval

Carlos Sainz jövőre a McLarennél fog versenyezni, ugyanott, ahol eddig honfitársa, Fernando Alonso. Az ifjabbik spanyol reménykedik benne, hogy a jövőben is kap egy pár jó tanácsot Alonsótól.

Eddig is jó volt a mezőny két spanyoljának viszonya: Fernando Alonso mindig segített Carlos Sainznak, ha szüksége volt rá, és már kiskora óta fel-feltűnt a fiatal versenyző mellett. 2019-ben már nem lesznek riválisok sem, így az ifjabb versenyző reméli, hogy még az eddiginél is többet megtudhat Alonsótól.

Carlos Sainz a fentieknek megfelelően jó viszonyt ír le a kétszeres világbajnok és maga között: „Talán Fernando és én vagyunk a legnyitottabbak egymás között. Ha el akarunk mondani a másiknak egy kis titkot, meg is tesszük, mert megbízunk egymásban. Remélem jövőre ez még egy kicsit több is lesz ennél, most, hogy már nem lesz az F1-ben, és nem leszünk riválisok a pályán.”

sainz-alonsorol-2018 



Alonsónál jobban talán kevesebben ismerik a jelenlegi mezőnyből a McLarent – ahol 2019-ben Sainz folytatja pályafutását – így a Renault versenyzője is örülne, ha tarthatná a kapcsolatot honfitársával: „Remélhetőleg tehát tudjuk majd tartani a kapcsolatot, mert ez nagyon pozitív lenne nekem. Tudom, hogy felhívhatom telefonon, ha szükségem van valamire, mert eddig is számíthattam rá.”

„Egy olyan figura, mint Fernando mindig önbizalommal tölti el az embert, különösen, ha olyan régóta van itt, mint ő. Tudja, mi kell a csapatnak. Ha még nem is támogatna a továbbiakban – bár én ebben kételkedem – a McLarennek szüksége van egy olyan emberre, mint ő.” 

Sainztól azt is megkérdezték, tud-e valamit arról, marad-e Alonso a wokingiaknál a továbbiakban a jövőben: „Azt nem tudom, hogy marad-e valamilyen formában a McLarennél, vagy sem. Ezt a kérdést inkább a menedzsmentnek kellene feltenni, de az biztos, hogy fontos személyiség marad, bárhová is megy.”

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: