DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 23. kedd
F1

Hivatalos: Carlos Sainz ül Alonso helyére

A McLaren hivatalosan is bejelentette, amit eddig csak sejtettünk a sajtóinformációk alapján: a Renault-tól a szezon végén távozó Carlos Sainz foglalja el Fernando Alonso helyét Wokingban.

Sajtóértesülések már az Alonso-bejelentés után nem sokkal is szóltak erről, ma viszont a McLaren hivatalosan is bejelentette, hogy Carlos Sainz váltja a csapatnál az év végén visszavonuló kétszeres világbajnokot. A még mindig fiatal, de már rutinosnak mondható spanyol Daniel Ricciardo érkezése miatt maradt ülés nélkül eddigi csapatánál, a Renault-nál, de a wokingiak nagyon bíznak benne.

"Rendkívül izgatottak vagyunk Carlos érkezése miatt. Egy ideje már figyeljük őt és nagyon sokra tartjuk. A fiatalság és a tapasztalat tökéletes egyvelegét hozza a csapatunkba. Habár még scak 23 éves, már az ötödik F1-es szezonját fogja megkezdeni, így komoly tapasztalattal érkezik, ráadásul partnerünkkel, a Renault-val is dolgozott már" - mondta Zak Brown, a McLaren vezére.

sanyesz



"Az nem titok, hogy Carlos nagy csodálója Fernandónak és illik a képbe, hogy az ő ülését foglalhatja el spanyolként, a motorsportban legendás családnévvel. Úgy gondoljuk, hogy remekül fog passzolni a McLarenbe és már alig várjuk, hogy csatlakozzon hozzánk jövőre, illetve azt követően" - tette hozzá Brown.

A Red Bull-nevelés az előző szezon második felében hagyta ott a Toro Rossót és egy komolyabb, több csapatot (köztük éppen a McLarent is) érintő megegyezés keretein belül igazolt a Renault-hoz, ahol idén a kezdeti gyengélkedés után már közelebb van csapattársához, Nico Hülkenberghez, de az egymás elleni csatában jelenleg mindenképpen a német áll nyerésre. 

Sainz nyilatkozata ezen a linken olvasható!

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: