DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 25. csütörtök
F1

Ocon semmit sem bánt meg

A Formula-1 sokszor igazságtalan. Esteban Ocon hiába az egyik legtehetségesebb ifjú pilóta, 2019-ben valószínűleg nem láthatjuk őt versenyezni. De így sem bánt meg semmit a múltból.

Néhány hónappal ezelőtt még remek kilátásai voltak a fiatal francia pilótának a száguldó cirkuszban, ám mégis óriási a valószínűsége, hogy karrierje (legalábbis ideiglenesen) megakad, mivel egyetlen istállótól sem kap(ott) szerződést. Pedig néhány hete még úgy tűnt, ő választhat két kiváló ajánlat közül, végül a dolgok számára szerencsétlen alakulása miatt körön kívülre kerül.

Minden valószínűség szerint nélküle kezdődik a szezon jövő márciusban, Ausztráliában, ennek ellenére egyetlen döntést sem bánt meg, amit az elmúlt néhány hónapban hozott. Igaz, leendő mellőzése legkevésbé rajta múlik, a pályán ugyanis kiemelkedően teljesít, rendre lefőzi jóval rutinosabb csapattársát, Sergio Perezt is.

Ocon számára valószínűleg csak ideiglenes lesz a távozás


„Csalódott vagyok, mert rajtam kívül álló okok miatt kerültem ilyen helyzetbe. Igen, csalódott vagyok, mert két hónappal ezelőtt két erős opció állt előttem, mára pedig mindez semmivé lett” – nyilatkozta Esteban Ocon az Auto Hebdo című lapnak.

Azért nincs minden veszve a tehetséges ifjonc számára, mivel a Mercedes semmi pénzért nem engedné el leendő ászát, legalábbis a német istálló csapatfőnökének legutóbbi nyilatkozata arra enged következtetni, hogy egy-két év múlva igenis komolyan számolnak a rendkívüli képességekkel rendelkező pilótával.

„Ha mindent újrakezdhetnék, akkor sem változtatnék egyetlen döntésemen sem, amiket meghoztam. Ha százszor is visszajátszom fejben az elmúlt időszak történéseit, mindig arra a következtetésre jutok, hogy az általunk rendelkezésre álló információk alapján jól határoztunk mindenben. Lehetetlen volt megjósolni, hogy a dolgok ilyen fordulatot vesznek” – tette hozzá Ocon.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: