DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 25. csütörtök
F1

Leclerc már be is ülhet a Ferrariba

A Scuderia jövő évi F1-es pilótája ma és holnap is tesztelheti a maranellóiak autóját a Paul Ricardon - Valtteri Bottas és a Mercedes lesz a társasága.

Alig egy hét telt el azóta, hogy a Ferrari bejelentette 2019-es pilótapárosát, egyúttal Kimi Raikkönen távozását és Charles Leclerc érkezését, a fiatal monacói máris beülhet a Scuderia autójába: csütörtökön és pénteken a Pirelli gumitesztjén vesz részt a Paul Ricardon Sebastian Vettellel együtt. Az eseményen a Ferrari mellett a Mercedes lesz még ott, a listavezető autóját Valtteri Bottas vezeti.

Mindkét csapat tesztelte már a jövő évre szánt esős gumikat, de a slickekkel most találkoznak először - ezzel együtt Mario Isola, a Pirelli F1-es főnöke szerint abszolút "vakon" fognak majd tesztelni. "Különböző szerkezetű gumikat próbálunk ki és lesznek új keverékek is. A szerkezetet tekintve már a végső stádiumban vagyunk, kipróbáltunk többet is az év folyamán, de október elseje a határidő, hogy adatot szolgáltassunk az újról" - magyarázta az Autosportnak Isola.

löki



A hónap elején a McLaren és Lando Norris tesztelt a gumigyártónak szintén a Paul Ricardon, de akkor az esős abroncsok kerültek elő, az idei szezon során pedig még két ilyen gumitesztet rendez a Pirelli - október 9-10-én Suzukában a Renault, október 30-án, Mexikóban pedig a Sauber lesz ebben partnere.

"Az nagyon jó, hogy minden istállóval tudunk tesztelni, mert nem akarunk olyan gumikat tervezni, amik csak a topcsapatokhoz passzolnak. Így megérthetjük, hogy a különböző autókon hogyan viselkednek az abroncsok és ez mindig a legjobb megoldás" - tette hozzá Isola.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: