DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 19. péntek
F1

Még nincs biztonságban a Renault

A középmezőny legizgalmasabb csatája a negyedik helyért zajlik. A Haas-Renault versenyfutásnak külön pikantériát ad az utólagos, monzai kizárás. A franciák kicsit elhúztak, de még nincs vége.

Az évad első harmadában a francia gyári istálló igen komoly pontelőnyt épített ki, ám az európai körutazás során a Haas nagyon lábra kapott és drasztikus ütemben kezdte el csökkenteni hátrányát a Renault-val szemben. Az Olasz Nagydíj leintésekor elméletileg helycsere is történt a két gárda között, ám Romain Grosjean utólagos kizárásával ismét visszafordult a helyzet, Szingapúrban ráadásul megint növelte előnyét a Renault.

Carlos Sainz és Nico Hülkenberg is értékes pontokat szerzett, míg a Haas egy igazán pocsék nagydíjat követően nullázott. Jelenleg tizenöt egységgel lógott meg a francia istálló (bár Grosjean diszkvalifikálási ügye még függőben van, mivel az amerikai gárda fellebbezett az ítélet ellen, így némi esélye van, hogy visszakapja a kérdéses nyolc pontot).

A Renault benne van a középmezőny sűrűjében, nagy harc lesz az utolsó percig


Eldőlni látszik a küzdelem? A Renault ügyvezető igazgatója szerint egyáltalán nem. „Most egy kicsit biztonságban vagyunk ezzel a tizenöt pontos fórral. Ugyanakkor egy pillanatig sem szabad lankadnunk, az utolsó percig összpontosítanunk kell, mert ne legyen kérdés, hogy több csapattal is keményen meg kell majd küzdenünk” – nyilatkozta Cyril Abiteboul.

„Mindenképpen pozitívum, hogy újra előrébb vagyunk, de még egyáltalán nem biztos az a negyedik hely. Ráadásul még rengeteg munka áll előttünk, hogy arra a szintre lépjünk előre, ahol a jövőben lenni szeretnénk” – tekintett előre a francia szakember.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: