DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 19. péntek
F1

A Honda már Szocsiban bevetheti új motorját

Eredetileg úgy volt, hogy az Egyesült Államokba érkezik új specifikációjú motorral a Honda, de sajtóértesülések szerint már Oroszországba is friss erőforrással érkeznek meg a japánok.

2015 óta nem sok babér termett a Honda számára, a McLarennel közösen eltöltött három év alatt ugyan néha becsúszott egy szebb eredmény – többnyire a szerencsének köszönhetően -, azonban idén végre sikerült megtalálnia a helyes utat a japánoknak a Toro Rosso oldalán.

Folyamatosan fejlődnek, és már egyáltalán nem nevezhetők sereghajtónak, ráadásul egyre jobb az erőforrásaik megbízhatósága is, mindezeknek köszönhető, hogy jövőre már a Red Bull-lal lépnek közös útra, és próbálják meg utolérni a Mercedest és a Ferrarit.

Egyre erősödik a Honda


Az új erőforrást eredetileg az USA Nagydíjon vetette volna be a Honda, de a Ziggo Sport értesülései szerint már a soron következő, Orosz Nagydíjon is a frissített motorokkal fognak rajthoz állni a Toro Rossók. Ez is egy jó jel a Red Bull számára, hiszen a Renault-nál rendre késve érkeznek meg a továbbfejlesztett erőforrások, a Honda viszont már az általuk tervezett határidő előtt elkészült az új specifikációval, amely állítólag le is nyomja majd a franciákat.

A Ziggo Sport újságírója, Jack Plooij több emberrel is beszélt a hétvégén a Toro Rossótól és a Hondától is, akik mind azt mondták neki, hogy elég nagy ugrást jelent majd ez a fejlesztés. Informátorai szerint nagyjából 35 lóerő pluszt jelent majd, amivel 750 lóerő környékén lesz a Honda, ami még mindig 30-40-nel kevesebb, mint a Ferrari vagy a Mercedes erőforrásának teljesítménye, de ez egyértelműen egy újabb lépés lehet a jó irányba a Honda részéről.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: