DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. március 29. péntek
F1

Szafnauer: Elfogadhatatlan az ütközés

A Force India két pilótája a rajt után ütközött össze, Ocon versenye pedig a falban ért véget. Otmar Szafnauer csapatfőnök érthetően nem boldog, és komoly szankciókat helyezett kilátásba.

Esteban Ocon versenye már a második kanyarban véget ért, amikor is Sergio Perezzel ért össze a kerekük, ő pedig irányíthatatlanul csapódott autójával a falba. A csapatfőnök, Otmar Szafnauer határozottan nem örült a két pilóta újabb ütközésének: „Nos, szerintem ez teljes mértékben elfogadhatatlan, hogy egy olyan pályán összeérjenek, ahol nincs bukótér. Helyet kell hagyniuk egymásnak” – mondta Szafnauer a Sky Sports riporterének.

„A csapat érdeke sokkal fontosabb kellene legyen, mint bármilyen egyéni siker” – folytatta a csapatfőnök. „Most vissza kell térnünk azokhoz a szabályokhoz, amelyeket tavaly lefektettünk számukra. Ha innentől kezdve ezt fogják csinálni, közbe kell majd lépnünk. Onnantól kezdve, hogy beülnek az autóba, nehéz kontrollálni, hogy mit tesznek, de majd a szabályaink segítségével kordában tartjuk őket.”



A tavalyi, Bakuban történt ütközésük után hoztak meg néhány irányadó elvet a pilótáknak, amelyekhez ragaszkodniuk kell, hiszen a csapat nem engedheti meg magának a jelenlegi helyzetben azt, hogy ilyen okokból kifolyólag hullajtsanak el pontokat.

„Tavaly Belgium óta nem történt ütközés Sergio és Esteban között, így engedtük is őket versenyezni, de most vissza kell térnünk a régi módszerhez. Eddig engedtük őket az első körben versenyezni, tavaly azonban nem hagytuk ezt nekik, és ezután sem fogjuk. Ha továbbra is ilyenek fognak történni, akár az első körön, akár nem, akkor találunk majd rá más módot is, hogy elválasszuk őket. De remélem, erre nem kell sort kerítenünk.”

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: