DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 24. szerda
F1

Ricciardo: Nem tudtam mit tenni Kimiék ellen

Daniel Ricciardo a hatodik rajtkockából indult el Szingapúrban, és ott is végzett a futamon. Az ausztrál előtt Valtteri Bottas és Kimi Raikkönen haladt, akikhez közel került, de előzni nem tudott.

Míg az élen Lewis Hamilton, Max Verstappen és Sebastian Vettel küzdött a győzelemért a Szingapúri Nagydíjon, mögöttük egy másik hármas alakult ki, akik főleg a verseny végére találtak egymásra.

Daniel Ricciardo a mezőny két finn pilótája mögött haladt a hatodik helyen, amivel messze nem volt elégedett: „Szerettem volna keményebben dolgozni, vagyis valami jobb pozícióért harcoltam volna. Ha arra gondolunk vissza, hogy Seb és Lewis azért panaszkodott Monacóban, hogy nem volt pole-ban, most én is őket követném.”

 ricciardo-a-szingapuri-nagydijrol-2018



„Az utcai pályákon az időmérő nagyon fontos és nehéz, de nem csak ez, hanem az előzés és a másik versenyző követése is igen bonyolult a futamon. Jobb volt a tempóm, különösen a végén, amikor utolértem Kimit és Valtterit, de nem tudtam semmit tenni ellenük. Közel kerültem hozzájuk, de nem elég közel. Támadásnál elfogy a gumi a szűk hely miatt, és ha egy kicsit is védekeznek, szinte semmi esély nem marad” – panaszkodott a pálya nehézségeire az ausztrál.

„Jobb versenyt reméltem, de ilyen futamot vártunk. Próbáltam egy kicsit játszani Kimivel: láttam, hogy ott van Valtteri mögött, így próbáltam feltolni rá, és megpróbáltam én is kezdeni valamit ellenük, de nem sikerült, így visszaestem, és ismét próbálkoztam. Nem volt mit tenni” – zárta csalódottan és realistán Ricciardo.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: