DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. május 5. vasárnap
F1

Nem ilyen tempóra számított a Toro Rosso

Alulteljesített az olasz gárda magához képest Szingapúrban. Már a Q2 is nehezen lett meg Pierre Gaslynak, Brendon Hartley pedig már a kvalifikáció első szakaszában búcsúzott.

Nem a legjobban alakul a Toro Rosso számára a szingapúri hétvége: már a pontszerzés sem lesz egyszerű a csapat számára, mivel a 15. és a 17. pozícióból kell felkapaszkodniuk egy olyan pályán, ahol nagyon nehéz előzni.

„A hétvége elejétől fogva nehéz dolgunk van, mert már pénteken sem voltunk annyira versenyképesek, mint reméltük. Szombaton egy kicsit jobban teljesítettünk, de nem tudtunk mit tenni a Q3-ba kerülő csapatok ellen” – kezdte az időmérő értékelését Gasly. 

A francia pilóta a fő gondokra is kitért: „Szenvedtünk az egyensúllyal és a tapadással, így kipróbáltunk néhány dolgot a probléma megoldására, de nem igazán jöttek be. Így viszont nem sikerült nagyobb teljesítményt kihozni az autóból.”

 tororosso-a-szingapuri-idomerorol-2018



„Javítani akarunk néhány pozíciót a versenyen. Tudjuk, hogy ez Szingapúrban nehéz, de általában versenyképesek vagyunk a hiperlágyakon, és sokáig kinn tudunk maradni velük, így ez lesz a célunk a futam alatt” – zárta a célokkal a jövőre már Red Bullnál versenyző Gasly.

Csapattársa, Brendon Hartley már a Q1-ből sem tudott továbbmenni a következők miatt: „Kemény edzésünk volt délelőtt, de változtattunk egy kicsit a beállításokon, és így jobb is lett az autó az időmérőre. Közel kerültem a Q2-höz, de volt egy kis forgalom az első kifutásomon. A másodikon már tiszta út volt előttem, de vétettem pár apróbb hibát a középső szektorban, ami sokba került.”

„Pierre másfél tizedet adott nekem, és körülbelül ennyi kellett volna a Q2-be kerüléshez. Mindenesetre pénteken jól teljesítettünk a gumikon, így reménykedő maradok, hogy egy jó stratégiával a pontszerzés is meglehet a versenyen. Jobb tempóban reménykedtünk ezen a hétvégén” – zárt pozitívan az új-zélandi.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: