DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 23. kedd
F1

Csillagpor, bajnoki címet nyerő kör, minden idők legjobbja: Elaléltak Hamilton körétől

Toto Wolff, ex-F1-es pilóták és a Formula-E bajnoka is felsőfokon beszélt Lewis Hamiltonról. A Mercedes-főnök hozzátette, a csapat végre megtalálta Szingapúr titkát.

Nem volt előjele annak, hogy Lewis Hamilton óriási – a tavalyi pole-pozíciónál 3,4 másodperccel gyorsabb! – körével megnyeri az addig Ferrari által uralt Szingapúri Nagydíj időmérő edzését. „Varázslatos időmérő edzés volt egy csodálatos körrel, ami nem tudom, honnan jött, de nagyon összeállt” – mondta maga Hamilton pályafutása 79. rajtelsőségéről, teljesítményétől pedig csapatfőnöke, Toto Wolff is csak ámult.

„Igen, ez csillagpor volt… Nem tudom megmagyarázni, mi történt azon a körön. Egyszerűen kivételes egyénről van szó, kivételes versenyzőről” – nyilatkozott a BBC-nek a Mercedes-főnök. A csapat Achillesz-sarkának számító pályán történt feljavulásról így beszélt:

„A Ferrari volt formában itt az elmúlt években, de megtaláltuk, hogyan állítsuk be az autót. Ezért köszönet jár az összes srácnak az Egyesült Királyságban, mert végre működik. Nem a gumik a csodafegyver, viszont néhány dolgot megértettünk Spa óta, innen fakad az előnyünk” – mondta Wolff.



Hamilton köre lenyűgözte az időmérőt szakértőként követő korábbi Formula-1-es versenyzőket is, köztük a Sky Sportsnak dolgozó Martin Brundle-t és Paul di Restát, valamint a Formula-E 2016-17-es bajnokát, Lucas di Grassit.

„Néha kifogyunk a szuperlatívuszokból, melyeket Lewis Hamiltonra használhatunk. Feltétlenül ez a szezon köre” – mondta Brundle, Di Resta szerint pedig talán a világbajnokság kimenetele dőlt el szombat este Szingapúrban: „Erre senki nem számított, minden a Ferrariról szólt. Elkövettek egy baklövést, valahol hibáztak. Ez Hamiltontól bajnoki címet nyerő kör lehet.”

Di Grassira olyan nagy hatással volt Hamilton köre, hogy rögtön posztolt a közösségi médiába: „Amint korábban elmondtam, a véleményem az, hogy Lewis minden idők egyik legjobb versenyzője, ha nem a legjobb. Abban az örömben lehetett részem, hogy sokszor versenyeztem ellene. Jelenlegi formája meggyőző” – írta Twitterre.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: