DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 19. péntek
F1

Verstappen cáfolja Hamilton állítását

Lewis Hamilton úgy értesült, hogy a Red Bull már jó ideje egyáltalán nem fejleszti idei autóját, helyette a jövő évre összpontosít. Max Verstappen szerint viszont nincs igaza a brit riválisnak.

A tavalyi év vége felé a szakemberek és maguk a Red Bull pilótái is úgy gondolták, hogy a 2018-as világbajnoki cím tekintetében már tényező lehet Max Verstappen és Daniel Ricciardo is, mert az autó ütőképes lesz. Ez csak részben teljesült, mivel aerodinamikailag mestermű lett az RB14, ám a Renault-erőforrás továbbra is erőtlenebb és megbízhatatlanabb, mint a Ferrari és a Mercedes, sőt, úgy fest, hogy a Honda is utolérte a franciákat.

Lewis Hamilton egyelőre nem tudja, számolhat-e Szingapúrban a Red Bull-lal, ez a pálya ugyanis különösen fekszik általában a bikáknak. „Egyelőre fogalmam sincs, hogy a Red Bull milyen szerepet fog játszani ezen a versenyhétvégén. Voltak versenyek, ahol odaértek az első helyekre, így számításba kell vennünk őket is, mivel ez általában jó versenyük” – nyilatkozta Lewis Hamilton a vetélytársról.

Nem lenne meglepő, ha a Red Bull már a nyáron is 2019-re kezdett volna összpontosítani


„Szerintem jó ideje abbahagyták már az idei autó fejlesztését, hogy teljes energiájukkal a jövő évi gépre összpontosíthassák erőiket, legalábbis én így hallottam. Így azzal kell gazdálkodniuk, amijük jelenleg van” – tette hozzá a brit. A Red Bull holland pilótája viszont tagadja, hogy ez így lenne.

„Nem tudom, honnan vette Hamilton az információit, de ez nem igaz. Három futamot nyertünk idén, az utolsót Ausztriában. Ha reálisan nézem a helyzetet, Szingapúrban biztosan közelebb leszünk a Ferrarihoz és a Mercedeshez, de a győzelem elérése nagyon nehéz lenne. Motorikusan gyengébbek vagyunk ellenfeleinknél. Tavaly is három tizeddel Vettel mögött voltunk a kvalifikáción, így nem könnyű, de soha nem mondom azt, hogy soha. Remélem, még egy kicsivel több teljesítményt ki tudunk sajtolni a motorból” – tekintett előre Verstappen.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: