DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. május 4. szombat
F1

Alonso kijelölte a McLaren irányvonalát

Mindössze hét verseny maradt hátra a Formula-1-es világbajnokság 2018-as szezonjából, amelynek végén Fernando Alonso távozik a sorozatból. Ám rámutatott, miben kell leginkább fejlődni.

Bár az istálló nagyon remélte, hogy a kétszeres világbajnok spanyolt a kötelékében tarthatja, Alonso a sikertelenség és a folyamatos visszaesés miatt úgy döntött, az idény végén elhagyja a száguldó cirkuszt. Hivatalosan még nem döntött, hol folytatja, de a legvalószínűbbnek az IndyCar tűnik, ahol egyébként könnyen lehet, hogy Michael Andretti technikai segítségével ugyanúgy McLarenben ülhet.

Az istálló vezérigazgatója is elismerte, hogy mindenki más jobban fejlesztett idén hozzájuk képest (sőt, azt is elmondta, hogy kifejezetten pocsék autóval rendelkeznek jelenleg). A legnagyobb probléma az, hogy az autó amellett, hogy lassú, ráadásul még eléggé megbízhatatlannak is bizonyul. Alonso ezért elsősorban azt szeretné látni, hogy a megbízhatóságban javul a gárda és a pilóták végre meglátják a kockás zászlót.

A nyári szünet óta Spában és Monzában is kiesett technikai hiba miatt, korábban pedig Monacóban, Kanadában, Franciaországban és Németországban is fellépett a spanyol ásznál valamilyen malőr az autóval (ahogy Vandoorne-nál is rengeteg a meghibásodás) és ezen feltétlenül változtatni kell.

A McLaren lassú és megbízhatatlan is, ezen változtatni kell


„Reméltük, hogy pontszerző hellyel távozhatunk, erre két kiesést szedtem össze a legutóbbi két versenyen. Pozitívum, hogy Monzában vasárnap találtunk némi plusz tempót. Legfontosabb, hogy most a megbízhatóságra összpontosítsunk, különösen a Marina Bay utcai pályán, ez az aszfaltcsík ugyanis jobban fekszik jelenlegi csomagunknak” – nyilatkozta Fernando Alonso.

„Ki kell hozni a legtöbbet az autóból, egyértelműen a pontszerzés a célunk. A teljes mezőny nagyon versenyképessé vált a szezon során, rettentő keményen kell dolgoznunk, hogy tartsuk a fejlesztési tempót a riválisainkkal. Alig várom, hogy Szingapúrban, villanyfényben versenyezhessek, mindig fantasztikus hétvégét hoz a rajongók számára” – tette hozzá a spanyol.

A McLaren sportigazgatója, Gil de Ferran optimistán várja a szingapúri hétvégét, a brazil is úgy véli, hogy a pálya karakterisztikája sokkal jobban fekszik majd a McLarennek, mint az elmúlt két versenyhelyszín.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: