DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 25. csütörtök
F1

Ocon: Megacsalódást jelentene partvonalra kerülni

Elképzelhetetlennek tűnne, hogy ilyen tehetséggel rendelkező pilóta, mint Esteban Ocon jövőre versenyzői ülés nélkül maradhat, márpedig valós a veszély, hogy a francia eltűnik a mezőnyből 2019-ben.

Sorra zárulnak be teljesen, illetve részben az ajtók Esteban Ocon előtt, aki pedig az elmúlt két évben (de leginkább a Force Indiánál eddig eltöltött másfél szezonban) sokszorosan bizonyított, hogy az egyik legnagyobb fiatal tehetség a mezőnyben. A Mercedes támogatásával került a száguldó cirkuszba, de könnyen lehet, hogy a gyártó egyik istállóhoz sem tudja bejuttatni.

Bár az is meglepő, hogy tehetsége alapján nem szerződteti le senki, a Force Indiánál pedig szinte biztos, hogy kihúzzák alóla a szőnyeget Lance Stroll valószínűsíthető érkezésével. Már tavaly is nagyon közel volt teljesítménye a jóval tapasztaltabb Sergio Perezhez, a második félévben számos alkalommal le is győzte a mexikóit, idén pedig egyértelműen jobb nála a futamok döntő többségén.

A McLarenhez is kerülhetett volna, ám a wokingiak inkább tesztpilótájuk, a fiatal és tehetséges Lando Norris mellett tették le a voksukat, a Renault szintén gondolkodott Oconban, de a Mercedeshez való kötődése komoly akadályt képezett. Ugyanezen ok miatt a Toro Rosso is szinte kizárja a francia érkezését.

Esteban Ocon hiába kiemelkedően tehetséges, a Formula-1 nem csak erről szól


A Haasnál még lehet hely Romain Grosjean helyén, de a rutinos francia feljavult teljesítményét látva ennek egyre kisebb az esélye. A Williams és a Sauber maradt még opcióként, könnyen lehet, hogy Oconnak nem sikerül helyet találni, ez pedig a sportág számára sem lenne jó jel, hogy ilyen tehetséggel valaki nem jut szerződéshez.

„Ha kiesnék egy évre, megacsalódást jelentene számomra. Hatalmas hátrány, ha valaki elveszít egy évet és nem szeretném ezt megtapasztalni” - nyilatkozta Esteban Ocon, aki azonban továbbra is a Mercedes védőszárnyai alatt marad.

„Azért nem dőlne össze a világ, ha valóban így történne, mert továbbra is teljesen megbízom a Mercedesben és Toto Wolffban, hogy valahol találnának nekem helyet a versenyzésre” – tette hozzá a Mercedes juniorprogramjának egyik kiemelkedő tehetsége. Hogy látjuk-e jövőre az F1-ben versenyezni, azt még nem tudhatjuk, a Formula-1 gyakran nem igazságos.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: