DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. október 8. kedd
F1

A Mercedes sem érti a pálfordulást

Az Olasz Nagydíj időmérője után úgy tűnt, hogy a Ferrari könnyedén bezsebelheti a hazai futamgyőzelmet. Másnapra nagyot fordult a világ, amire a címvédők csapatfőnöke is csak keresi a magyarázatot.

A Formula-1 monzai állomásának szombati napján számtalan Ferrari-szimpatizánsban felvillant a remény, hogy 2010 után idén talán újra a maranellóiak egyik pilótája állhat majd a dobogó legfelső fokára. Kimi Raikkönen briliáns vezetésének és a Ferrari nyers tempójának köszönhetően a verseny háromnegyedéig erre meg is volt minden esély, ám a Mercedes gumikezelése és Lewis Hamilton töretlen kitartása végül a brit győzelmét eredményezte. A Mercedes csapatfőnöke így újabb egy lépéssel közelebb érezheti magához az év végi diadalt.

rai-ham-monza-elozes



„A verseny vasárnap zajlik, ez bebizonyosodott. Büszke vagyok a csapat múlt hét óta elvégzett munkájára. Jobban megértettük az autót, jobban megértettük a gumikat és még egy kis extra teljesítményt is produkáltunk. Még ha a szombati eredményünk nem is ezt mutatja, úgy érzem, az utóbbi néhány napban jó munkát végzetünk – ezt kimondanám akkor is, ha nem mi nyertük volna a versenyt. Szombaton még nem, vasárnap azonban már a miénk volt a leggyorsabb autó, ami megbízhatóan működött és jól bánt a gumikkal is. A Ferrarikkal ellentétben mi nem tapasztaltunk hólyagosodást. Kiválóan dolgoztak a pilóták és a csapat is” – szólt a dicséret a verseny leintését követően.

monza-dobogo-2018

Wolff azonban elismerte, nem tudja, egyik napról a másikra hogyan kerekedtek a Ferrari fölé. „Az erőviszonyok képe szombatról vasárnapra teljesen megváltozott, amire egyelőre nincs magyarázatom. Ezt még ki kell elemeznünk, az okosok talán majd megmagyarázzák” – magyarázta, ám egy sejtelmét azért megosztotta a nagyközönséggel.

„Úgy tűnik, hogy egy körön olyan teljesítmény leadására képesek, amit versenytávon nem tudnak reprodukálni. Ennél mélyebben azonban nem akarok belemenni, mert úgy tűnhet, hogy talán kifogásokat keresek. Az időmérőn kiemelkedően, a futamon pedig jól teljesített az autójuk, de Sebastiant csak sérült autóval láttuk versenyezni. Még most is úgy gondolom, hogy hihetetlenül erős a csomagjuk. Ez az egész azt mutatja, mennyire nagyszerű ez a sport. Oda-vissza pattog a labda, dráma és diadal között ingázunk, ami egy nagyszerű bajnokságot eredményez” – tette hozzá.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: