DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. március 28. csütörtök
F1

Ocon: Egyetlen plusz méter hiányzott

Óriási felhajtás volt a csőd szélén álló Force India körül az elmúlt hetekben, végül Lawrence Stroll és konzorciuma felvásárolta az istállót, amely új néven, újjászületve kis híján vezetett Belgiumban.

Esteban Ocon a(z új nevén) Racing Point Force India versenyzője már az időmérőn is remekelt, a harmadik rajtkockát csípte meg Spa-Francorchamps-ban. A rajt után jól tapadt Vettelre és Hamiltonra, a hosszú egyenesben pedig belső ívre húzott és úgy tűnt, a dupla szélárnyékot kihasználva átveszi a vezetést a fiatal francia, akit Lewis Hamilton és Sebastian Vettel is nagyra tart.

Végül nem kockáztatott és hamarabb fékezett, aminek következtében Vettel, Hamilton és csapattársa, Perez is befért elé. Így is remek futamot produkált az idén eléggé viharvert, de végre (pénzügyileg) stabilizálódott (Racing Point) Force India, az ötödik és hatodik helyen intették le Perezt és Ocont.

Mivel az istálló összes eddigi pontjait elvették, így nulláról kellett kezdeniük mindent, de tizennyolc ponttal indítani egyáltalán nem rossz előjel az új formációnak. A rajt után a Kemmel egyenesben olyasmi történhetett volna Esteban Oconnal, amihez egyáltalán nincs hozzászokva: vezethetett volna egy Formula-1-es versenyen.

Ocon szerint egyetlen méter kellett volna még, hogy vezessen a futamon


„Jól rajtoltam, a belső ívet választottam az első kanyarban, Sebastian mellett. A külső ív jobban tapadt, így előbb tudott kigyorsítani. Sosem tudjuk meg, mi lett volna, ha átveszem a vezetést a Les Combes-nál, remekül száguldottam végig az egyenesen. Valószínűleg még egy apró méter hiányzott ahhoz, hogy vezessek” – idézte fel az első kör történéseit Ocon a Sky sportcsatornán.

„Visszanézem, mit tehettem volna másképp, de sportszerű, kiváló küzdelem volt, jól szórakoztam. Nem hiszem, hogy mindannyian befértünk volna a kanyarba, ezért a biztonság kedvéért korábban fékeztem, Sergiónak viszont tökéletes lehetősége lett így, hogy elmenjen mellettem. Végül ott végeztünk mindketten, ahová az autó, tempója alapján való”

A nulla pontról induló „új” csapat rögtön tizennyolc egységgel indított, amivel a Williamst rögtön megelőzte, sőt, egyetlen ponttal áll a nyolcadik pozícióban tanyázó Sauber mögött. A kiváló újrakezdésre nagyon büszke Sergio Perez is, aki úgy véli, nagyszerű idők jöhetnek az istálló számára.

 

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: