DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 25. csütörtök
F1

Mercedes: Egészen Abu Dhabiig küzdeni fogunk

Toto Wolff szerint nehéz versenyhétvége előtt áll csapata, és nemcsak a következő futamon, hanem a hátralévő helyszíneken is év végéig tartó és kiszámíthatatlan küzdelmet jósol.

Ha ránézünk a pontversenyre, az valóban tükrözi az idei évet. Rendkívül szoros a csata az élen, és hol a Ferrari, hol pedig a Mercedes tart előrébb. Az olaszok motorja jelenleg gyorsabbnak tűnik a németekénél, de nem lehet tudni, ki lesz elöl a legvégén.

Kissé sűrű volt a nyár közepe az F1-eseknek, így Wolff szerint mindenkinek jót tett a pihenés: „A hat hét alatt lezajlott öt verseny a nyári szünet előtt kissé kemény volt, így a lehető legjobbkor jött a leállás. Ez megadta a lehetőséget egy kicsit a feltöltődésre, és arra, hogy visszanyerjük az energiánkat, amire szükségünk is lesz a szezon második felében következő kemény küzdelem során. Mindkét bajnokság, az egyéni és a konstruktőri is hihetetlenül szoros, ezért egészen Abu Dhabiig tartó küzdelmet öldöklő küzdelmet várok.”

 wolff-a-kuzdelemrol-2018



Az osztrák úgy gondolja, hogy nehéz lesz a Mercedes dolga Spában: „A csapat szempontjából ez egy elég bonyolult pálya lesz, mivel nem könnyű megtalálni a jó beállítást. Vannak hosszú egyenesek, emelkedők és magas sebességű kanyarok is. Kell, hogy legyen elég leszorítóerőnk, hogy gyorsak lehessünk a kanyarokban, de ugyanakkor az egyenesekben sem veszíthetünk nagy tempót.”

Wolff az év kiszámíthatatlanságát is kiemelte: „Ha ez a szezon tanított valamit, akkor az az, hogy nincsen kedvenc pályánk, és nem mindig a mienk a leggyorsabb autó. Most egy inga a teljesítményünk, ami hétvégéről hétvégére változik. Ami világos, hogy a legnagyobb riválisaink nagyon keményen harcolnak, és folyton rendkívül szoros a csata.”

„Keményen kell dolgoznunk, hogy eltüntessük a gyengeségeinket, és tovább építsük az erősségeinket, és versenyről versenyre nyerjük meg a szezont. 2018 egy olyan év lehet, amiről még sokáig beszélhetnek, és alig várjuk, hogy folytathassuk.”

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: