DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 19. péntek
F1

A Haas nem fejleszti tovább idei autóját

A szezon ezen pontjához is megérkeztünk: az amerikai alakulat csapatfőnöke ugyanis elmondta, hogy innentől kezdve teljes mértékben a 2019-es autó fejlesztésére koncentrálnak.

A nyári szünet végén a Haas az első istálló, aki bejelenti, hogy nem foglalkozik tovább az idei autó fejlesztésével. Ez nem azt jelenti, hogy semmi nem fog változni a 2018-as autón, mert a folyamatban lévő alkatrészek még meg fognak érkezni, viszont újaknak már nem kezdenek neki a csapatnál. 

Günther Steiner, a Haas csapatvezetője a következővel indokolta a fenti döntést: „Elkezdtük a 2019-es autó fejlesztését néhány hete, és úgy gondoljuk, hogy már nincs mit újítani az idei modellen, mert ha folytatjuk a gyártást, az alkatrészek közel a szezon végére lennének kész. Nem profitálnánk belőle túl sokat, ha csak két vagy három verseny erejéig használnánk ezeket az alkatrészeket. Van még néhány, ami még jönni fog, de ez lesz a vége a 2018-as autó alakításának. Ezek nem nagy újítások, de ugyanúgy hozunk még belőlük valamennyit, mint bárki más.”

 haas-a-fejlesztesrol-2018_1



Az amerikai istálló már idén is megkapta, hogy az autója egy Ferrari-másolat, de Steiner ezúttal egy olyan információt árult el, ami nagyon jó út a csapatnak a teljes önállósághoz: „Megtanultuk, hogyan kell fejleszteni, és hogyan kell működésre bírni ezeket az eszközöket. Ez pedig egy olyan lépés, amit 2017-ben még nem tudtunk.”

Steiner a váltás idejét a 2019-es új szabályváltozásoknak tudja be: „Talán egy kicsit korábban váltottunk néhány folyamatot a következő évire. Ez azért van, mert most nem ugyanazok a szabályok lesznek érvényben 2019-ben, mint idén, így nem mindenből tudunk profitálni, amit az idei autóval kapcsolatban tapasztaltunk. Így egy kicsit frissebbnek kell lennünk a megszokottnál.”

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: