DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 19. péntek
F1

Grosjean nem a Ferrari miatt ment a Haashoz

Romain Grosjean fennállása óta az amerikai istállónál versenyez, és tagadta, hogy csak azért lenne ott a Haasnál, hogy egyszer onnan a maranellóiakhoz igazolhasson.

Kétségtelen, hogy a Haas 2018-ban egyre jobban teljesít, és ez a Ferrari egyre erősödő erőforrásának is köszönhető. Az élcsapatoktól mindenki nagyon messze van, de a Haas idén nagy eséllyel pályázik a konstruktőri tabella negyedik pozíciójára, melyet jelenleg a Renault foglal el.

Épp Romain Grosjean csapattársa, Kevin Magnussen beszélt arról, mennyire esélytelenek a középcsapatok az első helyre, a francia pilóta reméli, hogy a közeljövőben változni fog ez a helyzet: „Próbálkozom, és még mindig világbajnok szeretnék lenni. Senki nem tudja, mi fog történni 2021-ben, de remélem, hogy több esély lesz a győzelemre (a középmezőny tagjainak számára is).”

 grosjean-a-haasrol-2018



Grosjean most 100%-ban jelenlegi csapatára koncentrál: „Meglátjuk, mit hoz a jövő, de egyelőre boldog vagyok, hogy részese lehetek ennek a sportnak. A Haas most a legjobb istálló a középmezőnyben, ezért akar mostanában mindenki hozzánk jönni. Fantasztikus munkát végzünk, és én sem azért jöttem ide, hogy egyszer a Ferrarihoz igazolhassak.”

„Nyilván nem mondom, hogy nem mennék a Ferrarihoz, de nem azért vagyok a Haasnál, hogy ott köthessek ki egyszer. De ki tudja, mit hoz a jövő? Most hagyom, hogy itt alakuljanak a dolgok, mert azt hiszem, még több van bennünk” – magyarázta a francia az álláspontját a Ferrariról.

Egyre többen hozták szóba Charles Leclerc-t a maranellói alakulattal, amiről Grosjean is elárulta véleményét: „Nem nagyon ismertem őt az F2 előtt, ahol rendkívül erősen szerepelt, és a mostani szezonban is remekül teljesít. Nekem a második év mindig nehezebb, mint az első, mert akkor már sokkal több az elvárás, mint az elsőben, különösen igaz ez, ha a Ferrarinál köt ki az ember. Érdekes lenne azt (Leclerc ferraris átigazolását) látni. Amint mondtam, nagyon jó munkát végez, és a Sauber is általában véve jobban teljesít.”

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: