DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 19. péntek
F1

Magnussen a „B-liga” első helyére hajt

Annyira nagy a szakadék a három nagycsapat és a többiek között, hogy a középmezőny tagjai elméletben már egy saját bajnokságot is alkottak. Ennek az élén végezne év végén Kevin Magnussen.

Egy ideje olyan korszakában vagyunk az F1-nek, ahol az élcsapatok mellett aligha rúghatnak labdába a középmezőny alakulatai. Ezt az is jelzi, hogy a hibrid korszakban – azaz 2014 óta – nem fordult még elő olyan, hogy a Mercedesen, a Ferrarin és a Red Bullon kívül bárki győzni tudott volna. 

2013-ban négy, az ominózus 2012-es szezonban pedig hat csapat neve is szerepelt a győztesek között. Már az szenzáció volt Bakuban az idei évben, amikor Sergio Perez fel tudott állni a Force Indiával a dobogó legalsó fokára. A kiscsapatok sokszor már külön ligáról beszélnek, annyira esélytelenek az élmenőkkel szemben.

Kevin Magnussen is észben tartja a középcsapatok közötti küzdelmet, és ez motiválja igazán: „Olyan vagyok, akinek a fejében megvan ez a nagy bajnokság. Nyilván tudom, hogy nem létezik, de engem rendkívül motivál. Elengedtem a három nagycsapatot, nem is aggódom emiatt, de harcban vagyunk két vagy három másik istállóval a középmezőnyben, és ezt a csatát akarom én igazán megnyerni.”

 magnussen-a-b-ligarol-2018



A dán pilóta a McLarennél rögtön dobogón nyitotta karrierjét, de azóta nem volt esélye ezt megismételni. Az akkori eseményekről és jelenlegi céljairól beszélt bővebben: „Mióta az F1-ben vagyok, még nem tapasztaltam meg a győzelem érzését. Amikor harmadikként végeztem az első versenyemen, és végül második lettem, akkor sem volt meg ez az érzés, mivel csak egy harmadik helyről van szó. Most erre a fent említett bajnokságra akarok koncentrálni, és ha legyőzöm az ellenfeleimet, akkor az győzelemmel ér fel. A három nagycsapat nem is érdekel, ők szinte egy más ligában versenyeznek. Ha a középmezőny istállónak az elején végzek, az hatalmas motiváció számomra.”

„Ez egy stabil csapat, ami jó autót ad nekem, és így harcolhatok a ’B osztályú’ bajnoki címért. Talán nekünk van a legjobb autónk a középmezőny csapatai közül, így ennél nem is kívánhatnék többet” – zárta mondandóját a Haas pilótája csapata dicséretével.

Magnussen egyébként nem is áll rosszul, jelenleg második ezen a bizonyos tabellán.

Így állna a bajnokság, ha kivennénk a Mercedest, a Ferrarit és a Red Bullt:

Pozíció Pilóta Csapat Pontok
1. Nico Hulkenberg Renault 169
2. Kevin Magnussen Haas 147
3. Carlos Sainz Renault 133
4. Fernando Alonso McLaren 123
5. Esteban Ocon Force India 113
6. Sergio Perez Force India 106
7. Pierre Gasly Toro Rosso 89
8. Romain Grosjean Haas 74
9. Charles Leclerc Sauber 65
10. Stoffel Vandoorne McLaren 62
11. Marcus Ericsson Sauber 52
12. Brendon Hartley Toro Rosso 34
13. Lance Stroll Williams 33
14. Sergey Sirotkin Williams 9
Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: