DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 18. csütörtök
F1

Ocon: Idő kérdése, és megyek a Mercedeshez

Még 2019-re sincs csapata Esteban Oconnak, de a Mercedes protezsáltja már a címvédő csapat egyik üléséről ábrándozik. Szerinte Toto Wolffék elegyengetik előtte az akadályokat, ahogy eddig is tették.

Közeledik a Formula-1 2018-as szezonjának hajrája, és a mezőny nagyobb részével együtt Esteban Ocon is azok közé tartozik, akik 2019-re érvényes szerződés nélkül várják az utóbbi évek legjelentősebb pilótakeringőjét. A francia pilótát évekkel ezelőtt karolta fel a Mercedes, így a jelenleg Force Indiánál versenyző pilóta előtt annak ellenére lebeg az egyik Ezüst Nyíl álomképe, hogy jövőre még biztosan nem ülhet abba az autóba.

ocon_portre_2017



„A főnököknek terveik vannak velem, de ezek ’még nem’ aktuálisak” – jelentette ki Ocon az Autosportnak nyilatkozva. „Szerintem azt akarják, hogy több tapasztalatot gyűjtsek, mielőtt beülök az autójukba. Ezzel eddig is tisztában voltam, bizonyos célokat tiszteletben kell tartanom. A jelenlegi munkámmal elégedettek, így szerintem csak idő kérdése.”

„A jövőm hamarosan tisztázva lesz, egyáltalán nem aggódom. Nem vagyok patthelyzetben, nem kell mindenáron, minden futamon bizonyítanom. Jó munkát végzünk idén a Force Indiánál, amivel mindenki elégedett. Minden rendben lesz, a Mercedes mindig a lehető legjobb helyre ültet be engem. Nem tudom, hogy a Force Indiánál maradok, esetleg csapatot váltok-e, de az biztos, hogy jövőre is jó ülésem lesz.”

Azzal, hogy Daniel Ricciardo a Renault-hoz igazolt, a Stroll család pedig bevásárolta magát a Force Indiába, Ocon számára két reális lehetőség maradt jövőre: Az egyik, hogy Sergio Pereztől jobb benyomást kelt jelenlegi csapata előtt, így a minden bizonnyal Force Indiához érkező Lance Stroll csapattársa lesz. A másik, hogy a Mercedes kölcsönadja őt a McLarennek, ahol Carlos Sainz ül a másik autóba.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: