DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. május 2. csütörtök
F1

Szomorúan távozik csapatától Ricciardo

Élete egyik legnehezebb döntésének nevezte Daniel Ricciardo azt, hogy a Red Bulltól távozva jövőre a Renault istállójához igazolt, de úgy érzi, hogy tíz év közös munka után újrakezdésre van szüksége.

Alig vonult el a Formula-1 idei jól megérdemelt nyári szünetére, Daniel Ricciardo és a Renault egy bombahírrel gondoskodott arról, hogy senki ne punnyadjon bele az uborkaszezonba.  Az ausztrál pilóta tíz év együttműködés után jövőre maga mögött hagyja a Red Bull istállóját, amiről fájó szívvel mesélt Instagramon.

 ric-unnep-monaco



„A hír kikerült, tényleg ez a helyzet” – kezdte Ricciardo egy videóüzenetben. „Karrierem messze legnehezebb döntése volt ez, sőt. 29 évet eltöltve a Földön, valójában életem egyik legkeményebb döntése is ez volt. Nem kérdés, szomorú a búcsú. Izgatottan várom a renault-s kihívásokat, de a Red Bull-lal kerek tíz évig tartott a közös utunk. 2008-ban kerültem a nevelőprogramjukba, amelynek hihetetlen emlékeket köszönhetek. Sosem felejtem ezt el nekik, mindig hálás leszek értük. Úgy éreztem, hogy most jött el az idő a továbblépésre, az újrakezdésre. Szerintem jót fog tenni nekem.”

Ricciardo idén kettő, összesen pedig hét futamgyőzelemmel gazdagította a bikák istállóját. A 2018-as szezonból kilenc futam van még hátra, mielőtt a Renault színeiben gördül pályára. „Izgatottan várom, hogy náluk mi vár rám. Szeretném megköszönni a Red Bull Racingnek és a vállalatnak is mindazt, amit értem tettek. Teljes szívemből hálás vagyok nekik, és van még kilenc futamunk hátra, hogy szétrúgjunk pár hátsót, szóval hajrá!”

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: