DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 18. csütörtök
F1

Pattanásig feszült a Red Bull-Renault helyzet

Tovább romlott a Red Bull és a Renault eddig sem rózsás kapcsolata - még kilenc versenyhétvégét kellene kibírniuk egymás mellett úgy, hogy szinte már semmi jót nem tudnak nyilatkozni a másikról.

Újabb Formula-1-es versenyhétvége, újabb meghibásodás a Renault részéről. Max Verstappen tegnapi kiesésével a Red Bull autóiban immár három egymást követő futamon hibásodott meg a franciák erőforrása, és úgy tűnik, hogy Christian Hornerék már annak halovány látszatát sem kívánják fenntartani, hogy a csapat és a motorszállító élhető együttműködést ápol egymással. Míg a verseny napján Verstappen élő adásban, a csapatrádióban káromkodva szidta a motorját, addig csapatfőnöke a sajtó előtt ekézte beszállítóját. A Red Bull-osok megnyilvánulásai után természetesen a franciák csapatvezetőjét, Cyril Abiteboult is mikrofonvégre kapták, aki meglehetősen élesen reagált az energiaitalosok kendőzetlen szavaira.

 horner-abiteboul-sajto-2018



„A főnökeink nagyjából 2015 óta nem olvassák Christian Horner rólunk szóló nyilatkozatait. Nem kérdés, hogy ennyi volt, végeztünk velük. Az új motorpartnerük egy halom pénzzel érkezik majd hozzájuk, amihez sok szerencsét kívánok. Semmi egyebet nem kívánok hozzáfűzni” – vágott vissza.

Kétségkívül pattanásig feszült a helyzet a két fél között, amelyen az sem enyhít majd, hogy Verstappen és Daniel Ricciardo a szezon hátralévő felében vélhetően több rajtbüntetés elé is néz. „Úgy tűnik, hogy a következő versenyeken hátrasorolásokra számíthatunk, ami nyilván frusztráló” – árulta el Horner a Channel 4 riporterének. „Ez nagyon dühítő, hiszen versenyképes autónk volt vasárnap. Látható volt, hogy a futamon milyen erősek voltunk, egyetlen pozíciót sem veszítettünk. Maxnek is jó versenye lehetett volna, ha nem száll el a motorja” – tette hozzá elkeseredetten.

A Red Bull év végén hátat fordít a 2014 óta tartó tortúrának, és 2019-re Hondára cseréli erőforrásait.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: