DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. május 1. szerda
F1

Verstappen káromkodott, Horner kiakadt a Renault-ra

Mindössze néhány körig tartott Max Verstappen Magyar Nagydíja - a holland ismét technikai hiba áldozatává vált, a Red Bull F1-es csapatfőnöke pedig nem hagyta szó nélkül az újabb blamát.

Mindössze hat kör telt el a Magyar Nagydíjból, amikor Max Verstappen Magyar Nagydíja idő előtt véget ért: a holland az MGU-K hibája miatt állt meg a sikán előtt, százmilliók füle hallatára pedig a következő, nyomdafestéket alig tűrő mondatokat kiabálta a világba: „Nem mehetnék előre, hogy b****a meg? Az sem érdekel, ha a motor felrobban. Folyamatosan ez a kib****tt vicc ezzel a sz*rral. Komolyan.”



Mivel a Red Bull szép sormintát mutatott az elmúlt négy európai versenyen (Ausztriában és Németországban Daniel Ricciardo, Silverstone-ban és Magyarországon Verstappen esett ki műszaki problémák miatt), a történteket Christian Horner sem hagyta szó nélkül. „Nem akarom túlzottan belelovagolni magamat, de sok-sok millió fontot fizetünk ezekért a motorokért, egy első osztályú termékért, aztán látjuk, hogy az egész szintekkel ez alatt van.”

„Frusztráló, de ez van. Hagyni fogom, hogy Cyril (Abiteboul – a Renault ügyvezetője) kifogásokat találjon” – tette hozzá a brit, egyértelmű utalásként a francia gyártó vétkességére. A Red Bull jövőre már a Hondával működik együtt, addig azonban van még egy fél szezon – bár láttunk már keserű búcsúkat egy-egy együttműködés végén az F1-ben, bízunk benne, hogy a jelenlegi helyzet az ellenkező tábort fogja erősíteni.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: