DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 20. szombat
F1

Verstappen letörten beszélt autójáról

Az esőmenő Verstappenre papíron tökéletes körülmények vártak a Magyar Nagydíj időmérőjén, ám a holland végül beleszürkült a mezőnybe. Annyira nem volt tapadása, „mintha tojásokon hajtott volna”.

Hiába a Red Bull korábbi esős eredményei, és hiába a holland fenegyerek tehetsége, a Formula-1-es Magyar Nagydíj tegnapi időmérőjén kevés babér termett az energiaitalos csapat számára. Max Verstappen az RB14-essel küzdve mindössze a hetedik rajthelyet szerezte meg, így érthető módon csalódottan állt az újságírók elé.

„Nem működik az autó. Az okát nem tudom, egyszerűen csak nem működik” – nyilatkozta letörten a Ziggo Sportnak. „Semmi tapadása, úgy meg nem lehet vele mit kezdeni vizes pályán. Év eleje óta ezzel a problémával küzdünk.”

verstappen-portre-2018



A holland egyik rádióbeszélgetésében a motor erőtlenségét is kifogásolta, amely még az esőben is problémát jelentett. „Egyszerűen túl sok az, hogy még normál motorüzemmódban is hét-nyolc tizedet veszítünk az egyenesben. Annyi a lényeg, hogy lassúak voltunk.”

„Ráadásul kerékcserék után, amikor hidegek a gumik, egyszerűen sosem kapjuk el a fonalat. Ez történt Bakuban és Hockenheimben is. Tavaly egyszerűen tudtuk, hogy bokszkiállás után az autó lövedékként száguldva fog lila szektorokat villantani. Idén ez egy egészen más történet.”

A Red Bull pénteki edzésteljesítményének tehát nyoma sem maradt az eső áztatta szombati napra. A Renault lóerőhátránya miatt a Mercedes és a Ferrari ellen egy száraz futamon sem lesz sok esélye a csapatnak, de az autó kivételesen jó száraz pályás tapadására támaszkodva a stabil pontszerző hely Verstappen és Ricciardo számára is kinéz.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: