DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. május 3. péntek
F1

Pech, nem rossz taktika fogott ki Ricciardón

Az ausztrál pilóta szerint nem követtek el taktikai hibát az F1-es Magyar Nagydíj időmérőjének második etapjában, csupán a rázendítő eső és az előttük megforgó Lance Stroll babrált ki velük.

Már az időmérő első etapjában is meleg pillanatokat kellett átélnie Daniel Ricciardónak, akinek Red Bulljára nem a legpuhább ultralágy, hanem a keményebb lágy keverékű abroncsokat rakták fel a Hungaroringen. Onnan még sikerült tovább verekednie magát a Q2-be, ott azonban túl későn hajtott pályára, s a rázendítő esőben nem tudott olyan mért kört futni, amellyel kvalifikálhatta volna magát az utolsó fázisba.

Az ausztrál versenyző így mindössze a 12. rajthelyet szerezte meg a vasárnapi Magyar Nagydíjra, ami azt jelenti, hogy zsinórban második alkalommal kell a középmezőnyből indulnia (Hockenheimben motorcserés büntetés volt az ok). Ricciardo, aki szerint szimplán csak pechjük volt szombaton, készen áll a csatára:

„Úgy vélem, ez inkább a balszerencsén múlt. A Q1-ben valóban kockáztattunk a lágy gumikkal, az ultralágyat kellett volna feltennünk. Aztán a Q2-ben megint megérkezett az eső, így aki elsőként ment ki, annak volt a legjobb a pálya. Az első körünkben Stroll épp előttem forgott meg, így azt félbe kellett szakítanom. Egyszerűen csak pechesek voltunk. Holnap keményen kell küzdenem a 12. helyről indulva. Ma este kialszom magam, aztán holnap bemutatok majd néhány manővert – ha más nem, a többieket használva fék gyanánt!”

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: