DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. június 1. szombat
F1

Bottas szerint egyre megy a két ütközés

Az F1-es Magyar Nagydíj hajrájában Valtteri Bottas Sebastian Vettellel és Daniel Ricciardóval is összeütközött, így csak az ötödik helyen zárt a második pozícióból indulva.

Valtteri Bottas hamar leszakadt Lewis Hamiltontól a verseny elején, a kerékcserék sűrűjében pedig kiszolgáltatottá vált az egyre gyorsuló Ferrarik előtt. A futam második felében Sebastian Vettelnél volt a gumielőny, ám a finn egészen a leintés előttig tartani tudta a második pozíciót – ám amikor a német beszúrt mellé a kettes kanyar felé, az idei szezon pechvogele nekikoccant a Ferrarinak, és első szárnyát jelentősen megrongálva tudott csak továbbmenni.

Miután a két vörös autó elviharzott mellette, Daniel Ricciardo is támadni kezdte – Bottas előbb az ausztrálnak is nekicsúszott, ám az visszatámadott, és elhappolta a negyedik helyet az Ezüstnyíl elől. „Semmilyen pozitívumot nem látok a mai versenyben” – summázta délutánját a finn a Sky-nak. „Jobb eredményre számítottam. Elméletben azt gondoltuk, hogy menni fog az egy kiállás. Hamarabb kellett cserélnünk, hogy tartsuk Kimit, és még 20 körrel a vége előtt is minden rendben volt, remekül tudtam tartani a tempómat.”



„A hátsó gumik állapota aztán elkezdett romlani, próbáltam olyan agresszívan védekezni, ahogyan csak tudtam, de kalamajkába keveredtem, és letört az első szárnyam. Beszélnünk kell a verseny után, Még csak a szezon felénél járunk. Hatalmas a ponthátrányom, a csapatnak pedig előbb-utóbb döntenie kell.”

No de mit mond Bottas a két ütközésről? „Sebbel remek csatában voltunk az egyes kanyarban, a kettes kanyar felé. A kettesben az én orrom volt előrébb, ő kívül haladt, és korán bevágott elém, így nem tudtam sehová menni. Összeértünk, és egyedül nekem származott károm belőle. Szerintem versenybaleset volt.”

„Ami Danielt illeti, az is hasonlóképpen alakult. Mellette voltam, a belső íven, az első szárnyam fele hiányzott, így elfékeztem magam. Biztos vagyok benne, hogy látta, milyen gyorsan fordulok el a kanyarban, de ő is bekanyarodott, és összeértünk” – tette hozzá szomorúan a finn.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: