DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. május 7. kedd
F1

Vettellel ismét kiszúrt az eső

Sebastian Vettel csak a negyedik helyet tudta megszerezni a kaotikus körülményeket hozó Magyar Nagydíj időmérő edzésén, így a szezonban másodszor indulhat csapattársa mögül vasárnap.

A szabadedzéseket követően úgy tűnt, hogy a Ferrarinak áll a zászló a Hungaroringen, azonban jött az eső, és felborította az előzetes várakozásokat. Mind a Ferrari, mind pedig a Red Bull a Mercedesek mögé esett vissza a változó körülmények között, majd igazán nem is tudtak beleszólni Lewis Hamilton és Valtteri Bottas csatájába a pole-ért.

Sebastian Vettelnek most sem játszott kezére az eső: „Nem volt egyszerű a helyzet, de persze mindent megtettem, hogy ki tudjam hozni a maximumot az autóból. Végül ezt nem sikerült elérnem, amit rendkívül sajnálok. Közel voltunk, de nem tudtam összerakni egy tiszta kört ilyen pályán. Ha száraz lett volna a pálya, több lett volna a lehetőségünk, de erről kár is beszélni. A második sorból fogunk indulni holnap, innen kell majd építkeznünk. Ha holnap száraz idő lesz, akkor az segíthet majd bennünket.”

Vettelnek így csapattársán és a két Mercedesen is át kell magát hámoznia, ha közelebb szeretne kerülni Hamiltonhoz a pontversenyben a nyári szünet előtt. Vasárnap 15 óra 10 perckor rajtol a 33. Magyar Nagydíj.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: