DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 24. szerda
F1

Karosszériacserével oldanák meg Vandoorne problémáit

A McLaren pilótája már két hétvége óta szenvedett autójával. Silverstone-ban jöttek elő a gondok, amik Németországban is fennmaradtak, így az MCL33-as karosszériacseréjétől várják el a csapatnál a javulást.

A wokingiak belga versenyzője a bakui futam óta nem szerzett pontot, de az autót az utóbbi hetekben érezte a legrosszabbnak. Tőle szokatlan módon panaszkodott a Brit Nagydíj időmérő edzése után, hogy valami nagyon nincs rendben az autóval. 

A probléma Németországban is fennmaradt, így a McLarennél úgy döntöttek, hogy kicserélik a vázat az MCL33-ason. Vandoorne így kommentálta a helyzetet: „Kicseréltük a vázat, ami nem teljesen új – egy olyan, amit már korábban használtunk – de ez egyáltalán nem probléma. Frissen érkeztem ide, a nulláról kezdek mindent, a csapat pedig hatalmas energiákat fektet bele, hogy megértse a gondjainkat. Remélhetőleg pénteken semmi rosszat nem fogunk találni, és mindkét autó ugyanúgy fog működni.”

vandoorne-a-vazcsererol-2018



„Ilyenkor már mindenre gondol az ember, de egy bizonyos ponton voltak olyan edzések, ahol egyáltalán nem tudtam elérni Fernando tempóját egy kanyarban. Ha ilyen történik, az pedig azt jelenti, hogy az autóval van gond. Silverstone-ban úgy éreztem, hogy valami nagyon nem jó, ami ellen nem volt mit tenni” – magyarázta a belga, hogyan jöttek rá arra, hogy az autóval lehet valami baj.

Vandoorne még nem ült a McLarenben Hockenheim óta, így csak a Magyar Nagydíj pénteki szabadedzésén fog kiderülni, megoldódtak-e a dolgok: „Még nem vezettem az autót, így nem tudjuk többet, de most már minden készen áll arra, hogy eltüntessük a kétségeinket. Az adatokból eddig is láttuk a problémát, de nem tudtuk az okát. Először kis módosításokat hajtottunk végre az autón, de ez nem vált be, és a probléma továbbra is fennmaradt.”

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: