DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 25. csütörtök
F1

Egyre közelebb a holland F1-es futam, Assen lehet a helyszín

A Formula-1 régóta kacérkodik egy holland futamrendezéssel az országban tapasztalható hihetetlen Max Verstappen-mánia miatt. Az illetékesek most eggyel közelebb kerültek ehhez.

A Holland Nagydíjat tető alá hozni szándékozó szervezet és annak vezetője, Lee van Dam a hétvégi német futamon találkozott az F1 vezetőségével, a tárgyalások pedig állítólag olyannyira sikeresek voltak, hogy a Liberty Media a nyári szünetre betervezett egy asseni pályalátogatást is.

„Pozitív találkozó volt” - mondta van Dam a Motorsport.com portálnak. „Két vagy három héten belül Assenbe jönnek, hogy megnézzék a pályát.”

A FOM részéről maga a pálya, illetve a pálya infrastruktúrája vétetik majd górcső alá, a versenyigazgató Charlie Whiting a maga részéről megadta az engedélyt a versenyrendezésre abban az esetben, ha kereslet és kínálat találkozna.

Whiting szerint mindössze néhány apróbb módosításra van szükség. „Whiting úr nemrég az FIA képviseletében már megnézte a pályát, most a FOM-on a sor, hogy eldöntsék, Assen megfelelő helyszín lenne-e egy F1-es verseny rendezésére. Hamarosan eljön majd a technikai személyzet is, aztán megnézik magát a pályát, illetve a létesítményeket.”

11118022_133



Van Dam szerint a FOM látogatása jó jel. „Semmilyen garancia nincs még természetesen a versenyrendezésre, de ha nem érdekelné őket ez az egész, el sem jönnének hozzánk. Remélhetőleg mi is meg tudjuk majd tenni a következő lépést, mindenesetre jót érzünk ezzel kapcsolatban.”

A FOM szakemberei tettek már egy meglepetésszerű látogatást a MotoGP holland futamának idején is. „A TT idején már küldtek ki néhány embert, ők is nagyon pozitívan vélekedtek a pályával kapcsolatban.”

A szervező csapat várakozásai szerint leghamarabb 2020-ban vagy 2021-ben láthatják vendégül az asseni pályán a száguldó cirkuszt. Az országban F1-es futamot utoljára 1985-ben rendeztek, Zandvoortban Niki Lauda diadalmaskodott Alain Prost és Ayrton Senna előtt.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: