DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. március 29. péntek
F1

Csapatfőnöke szerint Hülkenberg fantasztikus teljesítményt nyújtott

Bár a nagyok ellen nem volt esélye, Nico Hülkenberg kihozta a maximumot az esőkáoszba torkolló Német Nagydíjból és legjobb Renault-s eredményét elérve ötödik lett. A csapatfőnök büszke rá.

Sokáig nem úgy nézett ki, hogy a hétvégi Német Nagydíj lehet Nico Hülkenberg legkiemelkedőbb versenyeinek egyike, végül azonban a német hazai pályán egy ötödik hellyel örvendeztette meg csapatát. Ez az ötödik hely egyébként Hülkenberg legjobb Renault-s eredménye, ennél jobb helyen is ráadásul csak háromszor végzett, mindannyiszor a negyedik helyen, mindannyiszor még a Force India versenyzőjeként.

A német ráadásul úgy tudta elérni ezt a kiváló eredményt, hogy megelőzte mindkét Haas-pilótát, amivel sokat segített csapatán a konstruktőri negyedik helyért folytatott intenzív küzdelemben. „Jó verseny volt, egyike azoknak, ahol Nico igazán nagyszerű teljesítményt nyújtott” - dicsérte beosztottját Cyril Abiteboul csapatfőnök még a verseny után.

00118013_455



„Rengeteg dolog történt körülötte, de ő csak arra koncentrált, ami a feladata, és végrehajtotta a rá kiszabott utasításokat. Sem többet, sem kevesebbet. Figyelemreméltó versenyt futott. Nagyszerű lett volna, ha még egy-két pozíciót fel tud jönni a dobogó felé, de ez sajnos végül nem jött össze. De nyilván így is nagyon motivált volt, hiszen hazai pályán, hazai közönség előtt versenyezhetett.”

Abiteboul egyedül azt sajnálja, hogy a csapattárs Carlos Sainz nem tudott pontot szerezni. Bár a spanyol a pályán 10. lett, mégsem kapott érte semmit, ugyanis mivel Safety Car-fázis alatt előzött, büntetést szabtak ki rá.

„Kicsit frusztráló ez, mert ott lehetett volna Nico környékén” - mondja Abiteboul. „Bár eleinte még hátul volt, a végén hasonló eredményre lehetett volna képes, mint Nico. Két dolog zavar minket, egyrészt a körülmények nem jöttek ki jól, másrészt magánál a büntetésnél azt gondoltuk, valami baj van Marcus Sauberjével, ezért előzte meg őt Carlos. Azt hiszem, a büntetés végül azért jött, mert kapott egy olyan instrukciót, hogy adja vissza a pozíciót, de annyiféle különböző kommunikáció zajlott egyszerre, hogy nem akarunk ezért senkit hibáztatni. Meg kell néznünk, mi történt.”

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: