DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 25. csütörtök
F1

Bottas: Mindenki az én ülésemre pályázik

Csütörtökön Lewis Hamilton, pénteken Valtteri Bottas szerződéshosszabbítását jelentették be hivatalosan a Mercedesnél. Ezzel a finn megőrizte a mezőny leginkább áhított versenyzői ülését.

A Mercedes igyekszik az állandóságot fenntartani istállón belül, így az utóbbi másfél évben remekül bevált Hamilton-Bottas párost alkalmazza továbbra is. 2019-ben egészen biztosan, de a csapatnak opciója van a rutinos finnt megtartani a rákövetkező esztendőre is, a brit pedig eleve kétéves kontraktust kötött a német gyártóval.

Bottas természetesen nagyon örül, hogy továbbra is az élmezőny egyik legjobb autójával versenyezhet. „Sokat jelent nekem, hogy a csapat változatlanul engem választott és nem mást. Mindenki erre az ülésre áhítozik, úgy vélem, a teljes paddock az én helyemre pályázna. Büszke vagyok arra, hogy a csapat része lehetek” – ecsetelte véleményét a háromszoros futamgyőztes.

Nem bontja meg a Mercedes istálló saját párosát


„Gyorsan haladtunk a tárgyalásokkal, Silverstone-ban beszéltünk először a szerződéshosszabbításról, nem volt az olyan régen. Most pedig már alá is írtuk, könnyű dolgunk volt” – tette hozzá a finn, aki már williamses éveiben is Mercedes-motorral versenyzett.

A hírek szerint Hamilton fizetése 52 millió dollár lesz (a bónuszokat nem számítva), ami mellett szinte eltörpül Bottas keresete, amit a szakértők az eddigihez hasonlónak gondolnak, nagyjából 10 millió dollár a jövő évre. Bár a mezőny nagyobb része boldog lenne ilyen fizetéssel is. 

„Hogy zavar-e engem, hogy a korszak egyik legjobb pilótájának csapattársa vagyok? Nem, inkább még jobb teljesítményre sarkall. Boldog vagyok, hogy Lewis is az istállónál marad, szerintem ez nekem is csak jót tesz. Továbbra is nagyon nehéz őt legyőzni, de ez lesz a célkitűzésem” – tért ki csapattársára Bottas.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: