DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. március 28. csütörtök
F1

Vettelt nem érdekli Hamilton szerződése

Lewis Hamilton elképesztő összegért hosszabbított két évre a Mercedesnél, Vettelt azonban nem érdekli, hogy már nem ő a legjobban kereső F1-es. Reméli, jövőre is szoros küzdelem lesz.

Tegnap végre hivatalossá vált, ami már nyolc-tíz hónapja folyamatosan egyértelműnek tűnt, hogy Lewis Hamilton nem hagyja el a Mercedest, hanem újabb két évre elkötelezi magát az Ezüst Nyilak mellett, 2020 végéig. Legnagyobb riválisát nem érintette túl érzelmesen a kontraktus, ráadásul már jó ideje csak az időpont volt kérdéses.

Egészen eddig Sebastian Vettel volt a legjobban fizetett versenyző a Formula-1-ben, de Hamilton új szerződésével a jövő évtől előzni fog és minden idők legjobban kereső pilótájává válik (a híresztelések szerint éppen a pénz miatt húzódott ennyi ideig az aláírás). Ez viszont láthatóan nem zavarja német riválisát, aki kizárólag saját dolgával foglalkozik.

Vettel várja a további küzdelmeket Hamiltonnal


„Gratulálok neki. Nem tudom, miért tartott ilyen sokáig véglegesíteni a szerződést, úgy vélem, régóta nyilvánvaló volt, hogy hosszabbítani fog. Különösebb reakciót nem váltott ki belőlem, hogy mi történik Hamiltonnal és Verstappennel, mert igazából nem számít. Én a megfelelő helyen vagyok a küldetésem teljesítéséhez, hogy őszinte legyek, ennyi számít igazán” – reagált Sebastian Vettel.

Ezzel valószínűvé vált, hogy még további évekig figyelemmel kísérhetjük a Vettel-Hamilton csatákat a Formula-1-ben, mivel 2020 végéig nem várható, hogy az erőviszonyok jelentős mértékben felborulnak. „Mindig nagyszerű, ha szoros csatákat látunk az élen, legjobb lenne, ha legalább hat autó harcolna a pole-pozíciókért és a győzelmekért” – tért ki a Red Bull lehetséges felzárkózására is a rutinos német.

„Néhány évvel ezelőtt még ennél is több versenyző csatázhatott a futamgyőzelmekért, remek lenne látni, hogy a középcsapatok jelentősen felzárkóznak. Ez azonban 2021-ig nem várható, mert az erőviszonyok addig többé-kevésbé állandósulnak” – tette hozzá Vettel, aki változatlanul Kimi Raikkönent szeretné saját csapattársának.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: