DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 24. szerda
F1

Wolff: Még mindig a Mercedes a legjobb

Bár a Mercedes számára nem sikerült túl jól az elmúlt néhány verseny, de Toto Wolff továbbra is szentül hiszi, hogy a Mercedesé a leggyorsabb autó a mezőnyben, és bizakodóan várja a Német Nagydíjat.

A Francia Nagydíjat még mindenféle gond nélkül behúzta Lewis Hamilton, de a tripla hétvége további része nem úgy alakult a Mercedes számára, ahogy eltervezték. Ausztriában műszaki hiba miatt állt ki mindkét autójuk a versenyből, Silverstone-ban pedig Hamilton ugyan a pole-ból indulhatott, de aztán a rajtot követően összeütközött Kimi Raikkönennel, így Sebastian Vettel Angliában tudta legyőzni riválisát.

Toto Wolff elmondta, hogy alulteljesítettek az elmúlt három versenyen, majd egy kis összetűzésbe is keveredtek a Ferrarival, miután érdekesnek titulálták az olaszok taktikáját a Mercedesnél. Viszont az Ezüst Nyilak mindhárom versenyen megszerezték a pole-pozíciót, így Wolff bizakodó azt illetően, hogy kié is a leggyorsabb autó: „Nem szereztünk annyi pontot ezen a három versenyen, amennyit szerettünk volna. A legtöbbet saját hibáinkból dobtuk el, de öröm az ürömben, hogy bár nem szereztük meg a lehető legtöbb pontot, de miénk volt a leggyorsabb autó.”

Wolff szerint a Mercedes még a Ferrari előtt jár


„Hockenheim fogja jelenteni a 2018-as világbajnokság féltávját. Nagyon erős volt a szezon első fele számunkra, ugyanakkor sokkal többször kellett kármentést végeznünk, mint terveztük. Még így is egész jól állunk a pontok tekintetében, a versenyzőink erős teljesítményt nyújtanak és az autó is gyors. Kíváncsian várjuk az év második felét.”

Egy év kihagyás után tér vissza Hockenheim a versenynaptárba, ahol a Mercedes szeretne revansot venni a Ferrarin: „Mikor Hockenheimbe érkezünk, mindig az az érzésem, mintha haza jönnénk. Csak 90 percnyi útra van innen a stuttgarti központ. A pálya maga elég érdekes. Kanyargós, hosszú egyenesekkel, az autó minden aspektusát tesztelni fogja. Keményen fogunk küzdeni, hogy ne csak egy jó show-t lássanak a barátaink és szurkolóink, hanem elérjük azt az eredményt, amit szeretnénk.”

A Mercedes jelenleg 20 pontos lemaradásban van a Ferrarihoz képest, míg Lewis Hamilton 8 egységgel lemaradva áll a második helyen, Sebastian Vettel mögött.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: