DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. március 29. péntek
F1

Sainz: Veszélyben a Renault 4. helye

Ugyan 19 pont az előnye a francia gárdának az ötödik pozícióban tartózkodó Haasszal szemben, Carlos Sainz szerint könnyen elveszíthetik helyüket a feltörekvő riválisok miatt.

A Haas és a Force India is megindult felfelé az utóbbi időben a konstruktőri tabellán. Mindkét alakulat maga mögött hagyta a McLarent, és Renault-t vették célba, ami némi előnnyel még ott van a negyedik pozícióban.

Günther Steiner szerint nagyon kiélezett a harc a három nagycsapat mögött, és ezzel Carlos Sainz is kénytelen egyetérteni: „Nagyon sok dolgot ki kell elemezni, mivel a középmezőnyös harc egyre szorosabbá válik. Az utóbbi néhány fordulóban még inkább jellemző ez a trend. Továbbra is nyomnunk kell, ha biztosítani szeretnénk a konstruktőri negyedik helyet.”

„Ez a pozíció most veszélybe kerülhet, ha nem tartjuk a kemény munkát. Silverstone-ban elég jók voltunk a verseny két harmadában, és egy kicsit sajnálatos is, hogy nem tudtunk több ponttal távozni.”

 sainz-a-negyedik-helyrol-2018



A Renault spanyoljának jó emlékei vannak a következő helyszínről: „Boldog vagyok, hogy visszatérhetek Németországba, Hockenheimbe, egy olyan pályára, ahol már győztem a múltban. Bár F1-es pilótaként még csak egyszer versenyeztem itt, az alsóbb kategóriákban volt itt néhány pole-pozícióm és győzelmem.”

Sainz szerint Hülkenberggel kölcsönösen fogják segíteni egymást a hétvégén: „Ez Nico hazai versenye is, így nyilván különleges lesz a számára, csakúgy, mint nekem a Spanyol Nagydíj. Ez segíteni fog, hogy mindketten nagyon keményen nyomjuk a gázt egész hétvégén.”

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: