DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. május 18. szombat
F1

Hamilton: Nyernünk kellett volna

A futam előtt nagyon sima Mercedes 1-2-nek nézett ki az Osztrák Nagydíj, ehhez képest pont nélkül távozott a német alakulat. Lewis Hamilton csalódott, de bízik csapatában és a gyors továbblépésben.

A lehető legrosszabbul alakult a Mercedes számára a verseny Spielbergben: először Valtteri Bottas autója állt meg műszaki hiba miatt, majd Lewis Hamiltoné is ugyanígy tett. A brit nullázásával Sebastian Vettel visszavette a vezetést a bajnokságban is, és előnyből várhatja a következő silverstone-i hétvégét.

A virtuális biztonsági autós fázisra mindenki reagált a Mercedesen kívül, amiért Hamilton már a verseny közben is felelősségre vonta csapatát. A brit a kerékcserét követően Vettel elé esett vissza vezető pozícióból, és így kommentálta a történéseket: „Versenykörülmények között teljes mértékben meg kell bízni a srácokban, akik a bokszutca falán ülnek. Most pedig el kell érnünk kemény munkával, hogy megértsük, min ment el ez a hétvége mindkettőnknél.”

 hamilton-az-osztrak-kiesesrol-2018



„Tudom, hogy a csapatban mindenki bánkódni fog ma, de meg kell próbálnunk levonni a pozitívumokat ebből a hétvégéből. Egyértelműen mi voltunk a leggyorsabbak és nyernünk kellett volna” – folytatta keserűen Hamilton.

Az elbaltázott taktika után a négyszeres világbajnok még kiállásra is kényszerült műszaki hiba miatt: „Ez van, nem tudok semmit tenni a történtek ellen, annyit csinálhatunk, hogy továbblépünk. Alig várom, hogy újra az autóba ülhessek, és megfejtsük a problémát. Jól ismerem a srácokat, és tudom, hogy nagyon keményen fognak dolgozni a gond orvoslásán. Azt is biztosítani kell, hogy ilyen eset ne történjen meg még egyszer.”

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: