DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 23. kedd
F1

A mezőny végén is élvezhető az F1

Hogy kizárólag az élmezőnyben lehet jó a Formula-1? Erre remek cáfolat érkezett a Williams kanadai pilótájától, aki pedig elég gyakran éli át, hogy a sereghajtók között szenved csapattársával.

Lance Stroll tizennyolc évesen, tavaly került a száguldó cirkuszba, nem kis mértékben a hatalmas mennyiségű pénz miatt, amit édesapja támogatásával a Williams-Mercedes istállóhoz hoztak. Tavaly még egy szerencsés dobogóra is futotta az évad második felére sokat javult kanadaitól, idén viszont a Williams a mezőny legvégére csúszott vissza.

A teljesen félretervezett versenyautó így a Mercedes-motor ellenére igen gyakran az utolsó két pozíciót foglalja el, az is ritka, ha a Q1-ből továbbjut bármelyik pilóta. Így az a furcsa és nem túl szívderítő helyzet áll elő nem először, hogy a sereghajtók között két világbajnok istálló, a McLaren és a Williams pilótái foglalnak helyet.

Mindenki azt gondolná, hogy így minden perc merő frusztráció. Lance Stroll azonban sietve aláhúzta, hogy ez egyáltalán nem így van az ő esetében. Továbbra is élvezi az életet, hogy Formula-1-es pilóta lehet és igyekszik minden lehetőséget megragadni idén, hogy pontokkal gazdagodhasson.

A Williams sajnos az utolsók közé esett vissza idén


Ez Azerbajdzsánban sikerült idén eddig, ahol négy egységet kasszírozott a futam szerencsés alakulása miatt. 2018 továbbra is a szenvedésről szól majd, ám ez nem keseríti el az ifjú kanadait. „Kemény, fizikai munka ez, de nagyon kedvelem ezt a sportot. Vannak jó és vannak rossz autók, ez évről évre változik. Pilótaként minden alkalommal meg kell próbálnunk a lehető legtöbbet kihozni az éppen adódó lehetőségekből” – nyilatkozta Lance Stroll.

„Még nagyon fiatal vagyok, ez is a Formula-1-hez tartozik. Tavaly szerencsés voltam, hogy megtapasztalhattam, milyen a dobogón állni, milyen az első sorból rajtolni. Sok versenyen végeztem pontszerzőként, ami nagyszerű volt. Ez a szezon merő kihívás, teljesen más helyzetben vagyunk.”

„A motorsportban néha ezt is megtapasztalja az ember, túl kell lépnünk a nehézségeken. Saját magunkat is mindig le kell győzni. Annak ellenére, hogy az időmérős eredményeink nem jók, többször is egészen kitűnően startoltam. Így is élvezem a versenyzést, oda kell figyelni és kihozni a legtöbbet magunkból, a lehetőségeket pedig ki kell használni” – tette hozzá Stroll.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: